Jaaroverzicht van 2018

Met dank aan WOS MEDIA voor de teksten

Westlandreport maakt heel het jaar door foto’s en video materiaal in de regio en soms daarbuiten. Wij zijn beeldmakers en heel soms maken we er zelf een tekst bij maar meestal door de goede samenwerking met de WOS Media mogen wij de teksten gebruiken en zo gebruikt de WOS Media onze foto’s van evenementen. Calamiteiten foto’s en Video’s bieden wij aan via Persbureau Regio15 

Januari 2018

Gravin Machteld verwijderd van het Marktplein ‘s-Gravenzande

4 Januari 2018 – Het standbeeld van Gravin Machteld, dat tot donderdag 4 januari op het Marktplein in ‘s-Gravenzande stond, krijgt een plek bij het voormalige gemeentekantoor in het dorp. Dat schrijft wethouder Duijvestijn in een memo aan de gemeenteraad. Over de verplaatsing van het beeld is veel te doen geweest.


Gravin Machteld verwijderd van het Marktplein ‘s-Gravenzande

Westerstorm boom valt op auto in ‘s-Gravenzande

3 Januari 2018 – Op een geparkeerde wagen in ‘s-Gravenzande is een flinke boom gevallen. De auto stond op het Dingemans van de Kasteeleplein, ter hoogte van de eendenvijver. De brandweer is opgeroepen om de boom op te ruimen.

Het is de hele dag oppassen geblazen. Na een stormachtige nacht gaat het later vandaag opnieuw tekeer. Hier in Zuid-Holland geldt code geel. Volgens het KNMI is er kans op windstoten tot 110 km/u. Aan het einde van de middag neemt de wind af. 


Westerstorm boom valt op auto in ‘s-Gravenzande

Februari 2018  

Autobrand Wagenmakerstraat ‘s-Gravenzande

9 Februari 2018 – Een felle brand heeft afgelopen nacht een auto in ‘s-Gravenzande in de as gelegd. Een tweede auto is deels gesmolten. Dat schrijft de politie op Twitter.

De brand in de Wagenmakerstraat werd rond 02.15 uur bij de meldkamer gemeld. Het vuur was lastig onder controle te krijgen, omdat een dieseltank lekte. Een bergingsbedrijf heeft het wrak afgevoerd.


Autobrand Wagenmakerstraat ‘s-Gravenzande

 Lierse voorronde NK Legpuzzelen

 17 Februari 2018 – De zaterdagavond in De Lier gehouden voorronde voor het NK Legpuzzelen 2018 is gewonnen door het uit Laren afkomstige team Gooische Tokkies. In gebouw De Rank slaagden zij er in de puzzel van duizend stukjes te voltooien in net iets meer dan 1 uur en 30 minuten.

Hoewel leg puzzelen in veel gevallen een individuele bezigheid is, gaat het bij het NK – en daarom ook bij de voorrondes – om teams van vier personen. Elk team krijgt een tafel toebedeeld en een niet te voren bekendgemaakte puzzel. In De Lier ging het om ‘De Elfstedentocht’van Jan van Haasteren.

Maasdijkers als tweede naar NK Legpuzzelen

Maart 2018

 Man vlucht weg nadat hij auto in het water rijdt

24 Maart 2018 – Aan de Zijtwende in De Lier is zaterdagochtend rond 6.50 uur een auto in het water terecht gekomen nadat de automobilist de macht over het stuur verloor. De man is na het ongeval zelfstandig uit de auto gekomen. De automobilist vluchtte vervolgens de polder in.Een getuige van het ongeval heeft de hulpdiensten opgeroepen, waarna politie, meerdere ambulances, de brandweer en de traumahelikopter naar de plek van het ongeval toekwamen. De politie heeft de bestuurder, die zich nogal recalcitrant gedroeg, uiteindelijk weten aan te houden.


Man vlucht weg nadat hij auto in het water rijdt

 Schuurbrand in ‘s-Gravenzande door hennepkwekerij

26 maart 2018 – Een brand in een schuurtje aan de Laan van de Heilige Lambertus in ‘s-Gravenzande is maandagmiddag veroorzaakt door een hennepkwekerij. Dat meldt Brandweer Haaglanden. De brand zelf was niet zo groot, maar de rook was in de wijde omgeving van het schuurtje te zien.Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

April 2018

 Zo’n 35.000 bezoekers voor Kom in de Kas 2018

Naar schatting 35.000 mensen hebben dit weekend een bezoekje gebracht aan de deelnemende bedrijven van Kom in de Kas in Honselersdijk. Dat laat de organisatie weten. Dat is een stuk meer dan vorig jaar, toen er naar schatting 29.000 tot 30.000 bezoekers waren. 

Waarschijnlijk heeft het grote aantal bezoekers te maken met het zonnige weer. “Normaal gesproken zien we de zaterdag als een opwarmer voor de zondag” zegt voorzitter Ted van Luyk. “Maar dit jaar was het vanaf het begin af aan druk in de kassen wat resulteerde in de drukste zaterdag ooit bij Kom in de Kas Westland”. 


Zo’n 35.000 bezoekers voor Kom in de Kas 2018

Mei 2018

 Grote politieactie in Naaldwijk

In Naaldwijk was dinsdagavond een grote politieactie aan de gang. Een deel van de Naaldwijkseweg en Galgeweg waren bij het kruispunt met de Opstalweg afgesloten en er hing een politiehelikopter boven het gebied.

Op de grond liep een aantal agenten in steek- en kogelwerende vesten. Het terrein van de voormalige Cool Company was ook afgezet. Volgens een woordvoerder van de politie ging het om een lopend rechercheonderzoek, en hij kan er verder niet meer over zeggen. Woensdag komt de politie met meer informatie. 

Grote Politie actie 8 mei 2018 in Naaldwijk

 Juni 2018

 Noodopvang bij Maeslantkering voor Zwanen 

26 Juni 2018 – De tijdelijke noodopvanglocatie van Rijkswaterstaat voor met olie besmeurde vogels naast de Maeslantkering in Hoek van Holland is dinsdagmiddag in gebruik genomen. Er is ruimte voor in totaal 1.000 vogels in de twee tenten die in de afgelopen dagen zijn opgezet. De eerste dieren zijn inmiddels al binnen gebracht.

 Brandweer bevrijdt kat uit kantelraam

 

30 Juni 2018 – Ruim een jaar na het hachelijke avontuur van spouwmuurkat Kenzo uit Ter Heijde, mochten de hulpdiensten weer naar het kustdorp om een kat te bevrijden. Dit keer zat Mavis vast in een kantelraam.

Mavis logeert toevallig bij het baasje van Kenzo vanwege de geboorte van kittens. Het beest probeerde via het raam naar buiten te klimmen, maar dat pakte verkeerd uit. Met vereende krachten van de Dierenambulance is Mavis gered. 


Brandweer bevrijdt kat uit kantelraam

 Juli 2018

 Grote Brand Gravenstraat ‘s-Gravenzande

21 Juli 2018 – Een uitslaande brand aan de Gravenstraat in ‘s-Gravenzande heeft een pand grotendeels verwoest. Bij de brand, die zaterdagochtend uitbrak, is een persoon gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. Omwonenden uit een naastgelegen pand zijn uit voorzorg geëvacueerd, maar mogen waarschijnlijk snel weer terug.

Grote Brand Gravenstraat ‘s-Gravenzande

 Zwanen los gelaten Pier Hoek van Holland

21 Juli 2018 – De ongeveer tachtig zwanen die afgelopen weken in De Houtsnip zijn opgevangen nadat ze met olie waren besmeurd door een olielek in de Botlek, zijn zaterdagochtend weer uitgezet in de vrije natuur. Dat gebeurde rond 11.00 uur op de pier bij Hoek van Holland, tegenover de tafelbunker.

 Zeer Grote brand in ‘s-Gravenzands tuinbouwgebied

23 Juli 2018 – In een bedrijfspand aan de Gravin van Bylandtlaan in ‘s-Gravenzande is maandagavond een grote brand uitgebroken. Het complex ligt in het tuinbouwgebied tussen de Maasdijk en het Staelduinse Bos. Er is volgens de brandweer niemand gewond geraakt.

Het gaat om de schuur van plantenkwekerij P. Mostert, die in korte tijd vrijwel geheel is uitgebrand. De brandweer concentreerde zich al snel op het voorkomen van uitbreiding, met name om het nabijgelegen woonhuis te behouden. 

Zeer grote brand in ‘s-Gravenzands tuinbouwgebied

   Augustus 2018 

  ALS Westland ‘A Local Swim Westland’

11 Augustus 2018 – De actie ‘A Local Swim Westland’ heeft zaterdag 573.715 euro opgebracht. Zevenhonderd zwemmers doken die dag De Lee in De Lier in om twee kilometer te zwemmen en daarmee geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte ALS.

Rond 13.30 uur doken de eerste volwassen deelnemers het water in, dat vandaag volgens de organisatie een temperatuur van 21 graden had. Olympus’70-atleet Maarten Bakker kwam als eerste uit het water. Hij werd op de voet gevolgd door Léon Lankester, die in 2016 de snelste zwemmer was. Om kwart voor vier startte de jeugdswim, een kortere route van 530 meter voor jongeren tussen de 10 en 15 jaar. 


573.715 euro opgehaald bij A Local Swim Westland

  112 Dag Zuiderpark Den Haag

23 Augustus 2018 – Goed nieuws voor liefhebbers van hulpvoertuigen, sirenes en zwaailichten. In het Zuiderpark in Den Haag wordt donderdag weer de 112-dag Haaglanden gehouden. De toegang is gratis. De dag werd voor het laatste gehouden in 2015. Toen trok het evenement ruim 50.000 bezoekers.


Sirenes, zwaailichten en schuimparty: het is weer 112-dag in het Haagse Zuiderpark

  Middelbrand Kluswoningen ‘s-Gravenzande

31 Augustus 2018 – De voormalige Prins Willem-Alexanderschool aan de Sand Ambachtstraat in ‘s-Gravenzande heeft in de nacht van donderdag op vrijdag vlam gevat. Het pand bevat zogeheten kluswoningen, van projectbureau Steenvlinder uit  Den Haag. Diverse woningen zijn al in gebruik genomen, zo wist een omstander te melden.

Rond 2.30 uur schoten de vlammen uit het dak van het lage gedeelte aan de kant van de Langestraat. Naast de brandweer is ook de ambulance opgeroepen om een persoon na te kijken die rook in heeft geademd. Hij hoefde niet mee met de ambulance.


Brand in schoolgebouw ‘kluswoningproject’ ‘s-Gravenzande

  September 2018

  Vrachtwagen op z’n kant naast de Maasdijk

15 September 2018 -Een vrachtwagen is zaterdagochtend even na 9.30 uur van de Maasdijk (N220) afgereden en op z’n kant in het talud terechtgekomen. De trucker wilde de rotonde bij de Laan van Heilige Lambertus verlaten, maar reed in plaats daarvan door onbekende oorzaak door de vangrails heen.

  Auto te water Honderdland Maasdijk

 

17 September 2018 – Op bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk is maandagochtend vroeg een personenauto te water geraakt. Dat gebeurde tegen 04.00 uur parallel aan de A20.Een duikersploeg van de brandweer heeft de auto nog gecontroleerd op inzittenden, maar daar was geen sprake van. Zij hadden al de benen genomen. Een takelwagen van de brandweer heeft vervolgens de auto uit de sloot gevist. 

Waardoor de auto in het water vloog is niet bekend. Gezien de schade aan het voertuig ging dat met een flinke dot snelheid. 

 Oktober 2018 

  Breeje durp Oldtimer Festival ‘s-Gravenzande

6 Oktober 2018 – Een show van bijzondere auto’s, een verrassende start van de brommers, passende kraampjes in de Langestraat en een skelter hinderniswedstrijd. En natuurlijk een toertocht door de regio. Het jaarlijkse Breeje Durp Oldtimer Festival vindt ook aankomende zaterdag weer plaats. Wij kijken terug op de editie van vijf jaar geleden.

 Bouke Arends beoogd burgemeester Westland

30 Oktober 2018 – De gemeenteraad van Westland wil PvdA’er Bouke Arends (52) als nieuwe burgemeester. Dit is de uitkomst van de geheime stemming die dinsdagavond is gehouden in het gemeentehuis in Naaldwijk. Na de feitelijke benoeming door Koning Willem-Alexander, op voordracht van de minister van Binnenlandse Zaken, zal hij per 18 december het stokje overnemen van waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne. Arends is nu nog wethouder in Emmen.

 November 2018 

   Bestelbus en personenauto volledig uitgebrand in Monster

15 november 2018 – In de Braamstraat in Monster zijn in de nacht van woensdag- op donderdagnacht een bestelbus en personenauto  ernstig beschadigd geraakt na een brand. Een derde voertuig had een kapot raam.

De auto’s stonden geparkeerd en de brand begon bij de personenauto. De eigenaren zijn erg ontdaan en stonden te huilen bij hun voertuigen.
Een aantal weken geleden brandde er in de Geesterwijckerstraat op ongeveer tweehonderd meter afstand, een personenauto uit.

  Grote politieactie tegen motorclub in Den Hoorn

21 November 2018 – De politie heeft woensdagmorgen in verband met een grootschalig onderzoek naar motorclub Caloh Wagoh, een inval gedaan in een clubhuis in Den Hoorn. Daar bleek niemand aanwezig. Twee kopstukken van de bende werden opgepakt in Leiden en Mijdrecht.

De politie deed doorzoekingen op meer dan veertig locaties in de regio’s Den Haag, Midden Nederland, Rotterdam, Amsterdam en Oost Nederland. Caloh Wagoh wordt door de politie beschouwd als een criminele organisatie, die in verband wordt gebracht met liquidaties. De club valt in dezelfde categorie als Satudarah, No Surrender en Bandidos, zegt een verslaggever ter plaatse bij mediapartner Radio West. “Wij denken dat de club zich op forse schaal bezighoudt met criminaliteit”, zegt de Haagse politiechef Paul van Musscher tegen de NOS.

 December 2018

‘s-Gravenzands duo wint WK Kerstdorpen bouwen