AED bij ‘s-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade

Sinds kort hangt er een AED aan de achterzijde van het clubhuis (Wattstraat) van de ‘s-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade (GVRB). Deze AED is 24 uur per dag, zeven dagen in de week beschikbaar en is aangemeld bij het landelijke oproepsysteem HartslagNu.

De GVRB voelt zich – naast haar taak op en rond het strand – ook verantwoordelijk voor het welzijn van de lokale gemeenschap. In de directe omgeving van het clubhuis zijn weliswaar diverse AED’s aanwezig, maar deze zijn niet 24/7 beschikbaar. Dat was voor de GVRB, ook met het oog op de ligging van het clubhuis ten opzichte van omliggende woonwijken, reden om te investeren in deze AED. Door een AED binnen zes minuten na een hartstilstand te gebruiken, vergroot je de kans op overleven aanzienlijk.

De GVRB heeft de AED uit eigen middelen aangeschaft. Wilt u een steentje bijdragen aan de aanschafkosten of de kosten van het jaarlijks onderhoud van de AED? Elke bijdrage is zeer welkom! Voor meer informatie kunt u een bericht sturen naar penningmeester@reddingsbrigade.com.

Meer informatie over de GVRB:  www.reddingsbrigade.com en via Facebook.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.