Sinterklaasintochten 2019 in het Westland

Zaterdag 16 november

Hoek van Holland

Zaterdag 16 november komt de pakjesboot met Sinterklaas en zijn Pieten weer aan in de Berghaven in Hoek van Holland. Om 13.00 uur begint de show aan de haven en om 13.30 uur wordt de boot met de Sint verwacht. Vanaf de haven gaat de Goedheiligman naar het centrum naar het plein. Hier is vervolgens een Kinderfeest tot 16.00 uur. (Bron: www.wos.nl)

Naaldwijk

Ook dit jaar wordt het weer een groot feest. De Goedheiligman komt met de boot aan bij Sporthal de Pijl aan de Bachlaan. Vanaf hier vervolgen de Sint en zijn pieten hun tocht naar het Wilhelminaplein. In afwachting van Sinterklaas en zijn pieten kunnen de kinderen, samen met een dansdocent, een welkom dans voor Sinterklaas oefenen op het Wilhelminaplein. Na het oefenen komt de zangpiet een optreden geven. Daarna kunnen de kinderen de Sint ontmoeten en met hem op de foto. (Bron: www.wos.nl)
Programma:
13:00 uur:                  Vertrek Sinterklaas vanaf Burgemeester Elsenweg.
13:15 uur:                  Start voorprogramma bij sporthal de Pijl.
13:00 – 13:30 uur:     Sint en pieten varen over de Westlandse wateren.        
13:30 uur:                  Aankomst Sinterklaas bij sporthal de Pijl (Bachlaan).
13:30 uur:                  Start programma Wilhelminaplein met het oefenen van de welkomdans.
13:50 uur:                  Vertrek van sporthal de Pijl naar het Wilhelminaplein.
13:50 uur:                  Optreden van de zangpiet.
14:15 uur:                  Welkomstwoord Sinterklaas.
14:30 uur:                  Optreden van danspiet en de kids voor de Sint.
14:40 uur:                  Gelegenheid voor een foto met Sinterklaas.
16:00 uur:                  Einde programma.

Monster

Zaterdag 16 november 2019 – Aanvang 13:50 uur Locatie Havenstraat Monster

Bron : www.winkelcentrummonster.nl

De Lier

Zaterdag 16 november is in De Lier de Intocht van Sinterklaas. Vanaf 13.30 uur komt Sinterklaas met al zijn zwarte Pieten aan bij ’t Centrum. Na de aankomst zijn er kinderspelen in de Hoofdstraat zoals schoorsteen gooien, over het dak lopen, blik gooien, zak lopen en een pakjes parcours. Kinderen kunnen weer een Pietendiploma behalen als ze alle spelletjes hebben volbracht. Deelnameformulieren zijn af te halen en in te leveren in de witte tent in de Hoofdstraat. Natuurlijk is er voor de kindertjes nog wat lekkers. (Bron: www.wos.nl)


Zaterdag 23 November 2019

Ter Heijde aan Zee

In de nacht van 22 op 23 november zal het Spaanse gevolg vanaf de stoomboot afgezet worden bij de strekdam recht voor de strandopgang van de Strandweg. Eenmaal op het Heijdse strand gekomen zal het gevolg richting Fletcher hotel Elzenduin gaan om daar voor één nacht haar intrek te nemen.

De ochtend van 23 november om 10.45 uur verzorgen de Zwarte Pietenband de Notenstrooiers en de Twirlhulppietjes van show- en majorettevereniging The Maranto’s uit Ter Heijde aan Zee, een muzikale  show voor de ingang van het Heijdse Hotel. Op dit punt verzamelt  zich ook jong en oud in afwachting van de start van de optocht, die om 11.00 uur begint en door het hele dorp zal gaan.

De bonte optocht zal ongeveer een uur duren en zal weer eindigen bij het hotel. Hier zal onze kindervrind met behulp van zijn Pieten alle kinderen die een kleurplaat hebben ingeleverd op de bekende adressen een verrassings aanbieden en de prijswinnaars bekend maken van de kleurwedstrijd op het bordes van hotel Elzenduin.

De kleurplaat is te  downloaden vanaf www.dorpsverenigingterheijde.nl.

Locatie: Fletcher hotel Elzenduin, Strandweg 18, Ter Heijde aan Zee (Bron: www.wos.nl)

’s-Gravenzande (Let op andere startlocatie)

Zaterdag 23 november bezoekt Sinterklaas het centrum van ’s-Gravenzande. De Goedheiligman heeft dit jaar gekozen voor een andere aankomstlocatie. Rond de klok van 13.00 uur arriveren de Sint en zijn Pieten op het plein van de voormalige Wilhelmina school aan de v.d. Kasteelestraat 75. Om 13.30 uur loopt Sinterklaas via de v.d. Kasteelestraat en de Langestraat naar het Marktplein. Hier wacht hem om 14.00 uur een warm welkom met een feestelijke programma.

Locatie: start v. d. Kasteelestraat 75, ’s-Gravenzande (Bron: www.wos.nl)

Wateringen

Op zaterdag 23 november is de intocht van Sinterklaas in ons gezellige dorp.

Om 13:15 uur verzamelen bij de kerk in de dr. Schaepmanstraat. Vervolgens rijdt de Sint met zijn paard onder muzikale begeleiding van de Phoenix via de Julianastraat naar het Plein.  Om 13.45 uur ontvangst op het oude gemeentehuis.

Vanaf 14.00 tot 16.00 uur zijn er door het hele dorp heen leuke spelletjes te doen en kunnen de kinderen met de pietjes op de foto.

Tot de 23e! (Bron www.ikwinkelinwateringen.nl)

Maasdijk

Vanaf 15:00 uur zal Sinterklaas arriveren op het veldje achter Huize “De Bankier”. Uiteraard gaat Sinterklaas ook een rondrit maken door het dorp Maasdijk. Onder muzikale begeleiding. De rondrit zal eindigen op het Oranjeplein waar van 16:00 tot 17:00 uur een gezellige Pietenmarkt zal plaats vinden. De Maasdijkse middenstanders zullen daar een stand hebben met allerlei lekkernijen en drankjes. Naast de kinderen zijn ook ouderen van harte welkom op deze Pietenmarkt. (Bron : www.maasbever.nl)

Midden-Delfland

Op zaterdag 23 november 2019 brengt Sinterklaas weer een bezoek aan Midden-Delfland. Onderstaand het programma per dorp:

  • Den Hoorn: Sinterklaas komt rond 10.30 uur per boot aan bij de Hoornsekade in Den Hoorn. Na een korte optocht zijn er aansluitend kinderfeesten in De Hoornbloem.
  • Schipluiden: de aankomst van Sinterklaas per boot is rond 13.30 uur aan de Singel in Schipluiden. Daarna is er een optocht naar het H.K. Pootplein. Na de ontvangst door de burgemeester is er een kindermiddag in de Dorpshoeve vanaf 14.30 uur.
  • Maasland: de ontvangst van Sinterklaas is op het kruispunt ’s-Herenstraat/Slot de Houvelaan (nabij het voormalig gemeentehuis) rond 14.30 uur. Daarna wandeling richting Oude Kerk aan het Kerkplein voor ontvangst door de burgemeester. Aansluitend op de intocht een kindermiddag in de Grote Kerk aan het Kerkplein vanaf 15.35 uur.

Bron : Gemeente Midden-Delfland

Let op tijden kunnen afwijken. Heeft u nog eventuele aanvulling op dit bericht mail het ons via redactie@westlandreport.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.