Video: de jeugdbrandweer in actie

Binnen Veiligheidsregio Haaglanden hebben we 4 locaties waar de jeugdbrandweer actief is. Benieuwd wat ze doen?

‘’Het is echt super leuk om bij de jeugdbrandweer te zitten’’, vertelt Louise Ellinger vol enthousiasme. En leuk is het zeker! Wekelijks oefenen de ploegen in de praktijk allerlei situaties. Ze rukken niet écht uit, maar leren wel goed hoe het vak werkt.

30 jaar geleden is de jeugdbrandweer opgericht door oud brandweercollega’s. Dit was een hobby van hen, maar daarnaast heeft het ook veel opgeleverd. Meer dan de helft van de jeugdbrandweer is namelijk ook na hun 18de vrijwilliger geworden.

Zie jij het ook wel zitten om bij de jeugdbrandweer aan te sluiten? Dat kan vanaf 11 tot 18 jaar. Aanmelden kan via de Facebookpagina’s van de jeugdbrandweer MonsterNaaldwijkPijnacker-Nootdorp én Maasland.

Kijk voor meer op de vernieuwde website van de Veiligheidsregio Haaglanden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.