Blog : In de ban van 112 Veiligheidsdag 2019

12 oktober was de dag waarop er vanuit het hele Westland eo mensen richting de Dijkweg in Honselersdijk gingen. Nationale Veiligheidsdag 2019. Net als de rest van Westlandreport ging ik met mijn gezin kijken naar alle hulpdiensten. De weergoden waren ons vandaag niet gunstig gestemd dus voor volgend jaar daar wat op verzinnen, een offer of zo. Parkeren was goed geregeld op het veilingterrein, er was wel gezegd om zoveel mogelijk op de fiets, brommer etc te komen maar als het regent is een auto toch comfortabeler. Buiten was er voor de kinderen de mogelijkheid om met een brandslang en wat hulp van een spuitgast een gebouwen te blussen.

Er was een demonstratie wat er gebeurd bij vlam in de pan en je blust dit met water. Niet echt aan te raden dus. Deksel erop en gas uit levert minder schade op. Maar toen werd mijn hart gestolen door Dutch een hulphond. 5 maanden oud, nog heerlijk lomp en speels maar hij luistert als geen ander. Dutch is werkzaam bij de Dutch American Politie  Department. Een 100% vrijwillige stichting die zich inzet om chronisch zieke kinderen of kinderen met een (verstandelijke) beperking een moment te laten vergeten dat ze ziek zijn of een beperking hebben.

Dutch zijn taak wordt om contact te maken met autistische kinderen. Dieren kunnen dit beter en sneller dan mensen kunnen, waarschijnlijk omdat zij dingen aanvoelen en daarop reageren en een mens heeft die gave niet. Binnen was t druk en droog.Allemaal kramen, voertuigen van de brandweer, reddingsbrigade, hartslag nu, politie, hoogheemraadschap van Delfland maar ook de dierenambulance.

Mijn kinderen hebben meegedaan aan prijsvragen, merchandising  verzamelt het ene nog mooier dat t andere. Op en in voertuigen gezeten, ik heb me aangemeld voor burgernet en mijn wederhelft was geslaagd voor de test van veilig verkeer Nederland. 
Paw petrol was ook aanwezig maar mijn zoon houdt niet van op de foto met vreemden, ook al is het Chase, dus deze afbeelding vond hij geweldig. Om een lang verhaal kort te maken we hebben ons vermaakt en het een en ander opgestoken. Hebben jullie je ook vermaakt, laat eens een reactie achter op Facebook.

Francisca de Winter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.