Nieuwe ecologische zone Honderdland in Maasdijk geopend

Wethouders Cobie Gardien en Leen Snijders (gemeente Westland), hoogheemraad Marcel Belt (Hoogheemraadschap van Delfland) en Eric in ’t Veld (projectdirecteur Honderdland Ontwikkelings Combinatie) hebben op 9 oktober de eerste boom geplant in de natte ecologische zone in Honderdland. Dit nieuwe stukje natuur, op de rand van Honderdland nabij de Tweepleinenweg, is daarmee officieel geopend.

Door de aanleg van wegen en bebouwing verdwijnen er steeds meer natuurgebieden. Dieren en planten krijgen zo minder kans om te overleven. De aanleg van natte ecologische zones maken het planten en dieren makkelijker om te overleven.

De natte ecologische zone in Honderdland is een halve hectare groot. Door het aanleggen van natuurvriendelijke oevers, vispassages, paaiplaatsen en drijfbladzones krijgen de ecologie en biodiversiteit in en om het water een stevige impuls én draagt deze ecologische zone bij aan de uitstraling van bedrijventerrein Honderdland.

Het project is een samenwerking tussen gemeente Westland, Honderdland Ontwikkelings Combinatie en het Hoogheemraadschap van Delfland.

09102019 – maasdijk, honderdland, realisatie Natte Ecologische zone; wethouder Cobie Gardien-Reinders, Hoogheemraadschap van Delfland Marcel Belt, wethouder Leen Snijders en projectdirecteur van HOC Eric in ’t Veld Gemeente Westland. © Thierry Schut iov V Geeratz.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.