Aantal reizigers eerste week boven verwachting ondanks problemen beveiligingssoftware

Hoekselijn_Metro_Maassluis
Station Maassluis

De eerste week van de exploitatie van de Hoekse Lijn als metrolijn zit erop. In deze week hebben volgens de RET gemiddeld 20.000 mensen per dag gebruik gemaakt van de metro. Dat is boven verwachting. Bij de Nederlandse Spoorwegen reisden gemiddeld 16.000 mensen per dag met de trein op de Hoekse Lijn.

Het feedback van de reizigers is grotendeels positief. Op de website van de RET hebben 50 mensen een korte enquête ingevuld. Daaruit is een gemiddelde waardering gekomen van een 8,3. Wel gaven reizigers aan dat ze meer fietsenrekken willen bij Maassluis Steendijkpolder, de perrons glad zijn als het heeft geregend, de abri’s onvoldoende bescherming bieden tegen regen en een lift op Schiedam Nieuwland die niet functioneerde. Inmiddels is de verstoring van de lift verholpen en wordt binnenkort de gladheid aangepakt. Over de extra fietsenrekken wordt binnenkort gepraat met de gemeente Maassluis.

Lees meer via www.hoekselijn.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.