70% van de deelnemers van New York Mini Marathon komt uit Zuid-Holland

Hardloopevenement brengt droom van genezing diabetes een stapje dichterbij 

Volgende weekzaterdag 12 oktober start de New York Mini Marathon in Rotterdam. Deelnemers laten zich sponsoren en zamelen zo geld in voor diabetesonderzoek. Uit Zuid-Holland komen de meeste deelnemers, daarna komen de meeste deelnemers uit Noord-Holland en op plek drie staat Utrecht. Een van de deelnemers is Maurice de Ruiter uit Rotterdam met het bijzondere verhaal.

Van New York naar Rotterdam

Voor de tweede keer tovert het Diabetes Fonds delen van de Havenstad om tot een hardloopparcours van Amerikaanse allure. Waarom? Omdat het lopen van de echte New York-marathon voor velen een droom is. Net als de genezing van diabetes. Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds: “De opbrengsten van de New York Mini Marathon gaan naar onderzoek naar betere behandelingen en genezing van diabetes.”


‘Helemaal kapot gaat voor haar’

Maurice de Ruiter

Maurice de Ruiter uit Rotterdam rent voor zijn dochter Brooklyn (4). Zij heeft vanaf haar 2e diabetes type 1. Maurice: ‘Ik zie iedere dag wat een strijd mijn kleine meisje moet leveren tegen deze rot ziekte. het minste dat ik als vader kan doen, is deze 21 km helemaal kapot gaan voor háár!’ Diabetes is een marathonDiabetes is een slijtageslag. Of je nu oud, jong, klein of groot bent, diabetes kan overal in je lichaam schade veroorzaken. Je hart, je ogen, je nieren. Innovatieve doorbraken maken het leven van mensen met diabetes gelukkig al een stuk draaglijker. Van de eerste insuline-pen tot de ontwikkeling van een kunstalvleesklier. Er is zelfs een basis gelegd voor genezing. Maar de eindstreep is nog niet in zicht. Dessing: “Hoewel genezing eind jaren zeventig nog onmogelijk leek, is de basis voor een echte doorbraak nu gelegd. Maar daarvoor is wel geld nodig. Want diabetes is nog steeds een slijtageslag voor het lichaam. Een race met velen obstakels voor 1,2 miljoen mensen in Nederland .” 

Genezing als eindstreep

De New York Marathon is een hardloopevent zonder tijdregistratie, met vier afstanden: 4.2, 10.5, 21 kilometer of de Kidsrun. Je kan je nog inschrijven tot en met donderdag 10 oktober, individueel of met een (bedrijfs)team. Marieke Reuvers, coördinator acties en evenementen Diabetes Fonds: “Vorig jaar was het een prachtige eerste editie dankzij het enthousiasme van alle aanwezigen. We staan weer te popelen om samen met jong, oud, ervaren en minder ervaren deelnemers er een top dag van te maken. En met z’n allen de genezing van diabetes een stapje dichterbij te brengen.” Help jij mee de droom dichterbij te brengen? Schrijf je nu in voor de New York Mini Marathon op www.newyorkminimarathon.nl.

Over New York Mini Marathon·        

Zaterdag 12 oktober 2019·        

Keuze uit 4 routes: 4.2 km, 10.5 km, 21 km of de Kidsrun (420 m)·        

Start vanaf 9.00 in Rotterdam·        

Inschrijfgeld € 37,50 of € 10,- voor de Kidsrun·        

Inschrijven via www.newyorkminimarathon.nl

Over diabetes

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes: 1 op de 14 mensen. Elke dag krijgen bijna 170 mensen de diagnose. Van hen heeft 1 op de 10 diabetes type 1, een vorm die je als peuter al kunt krijgen. Daarbij vernielt het afweersysteem de cellen die insuline maken. Het hormoon insuline regelt de bloedsuiker. Daarom moet je met diabetes type 1 zelf de bloedsuiker regelen maar dat lukt nooit perfect. Je moet zelf meerdere keren per dag – en vaak nacht – de bloedsuiker meten, de dosis insuline berekenen en die toedienen via spuit of pomp. Een foutje daarbij kan fataal zijn. De andere vorm van diabetes is type 2. Daarbij reageert het lichaam niet meer goed op insuline. Een regelmatig afwijkende bloedsuiker kan bij diabetes leiden tot blindheid en uitval van nieren, schade aan hart en bloedvaten en zenuwstelsel. 

Over het Diabetes Fonds

Het Diabetes Fonds vindt dat iedereen een gezond leven verdient, zonder diabetes en de complicaties ervan. Daarom wil het Diabetes Fonds Nederland gezonder maken en diabetes genezen. Enerzijds door wetenschappelijk onderzoek te financieren naar betere behandelingen, genezing en complicaties van diabetes type 1 en type 2. Anderzijds door de gezonde keuze makkelijker te maken: het Diabetes Fonds focust zich komende jaren op vermindering van de suikerinname. Voor meer informatie over diabetes kunt u terecht op de website van het Diabetes Fonds www.diabetesfonds.nl.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.