Marechaussee treft vreemdelingen aan in bestelbus

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagavond 1 oktober bij Hoek van Holland een 34-jarige Brit aangehouden op verdenking van mensensmokkel. In zijn bestelauto werden vijf vreemdelingen waaronder minderjarigen, aangetroffen. Ze zaten verstopt achter een lading autobanden.

De vreemdelingen werden aangetroffen nadat Marechaussees een uitreiscontrole uitvoerden bij Hoek van Holland. Bij controle van de laadruimte zagen de Marechaussees een lading autobanden, echter konden zij niet goed in de laadruimte kijken of er sprake was van illegale migratie. Een hondengeleider kwam ter plaatse voor nader onderzoek. Bij het bestelbusje sloeg de hond direct aan. Achter de autobanden bleken vijf vreemdelingen verstopt te zitten. Het betrof een Irakees gezin en een Syriër. De kinderen zijn twee tieners.

De vreemdelingen zijn het vreemdelingentraject ingegaan en de chauffeur is ingesloten. De chauffeur wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter – commissaris. De Marechaussee onderzoekt de zaak onder leiding van het Openbaar Ministerie Rotterdam.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.