Blog : Speurtocht naar mooie plaatjes

Op mijn zoektocht naar locaties om mooie plaatjes te schieten kwam ik achter het oude gemeentehuis van Monster terecht.

Ik hoopte paddenstoelen te treffen om die te fotograferen (iemand had mij paddenstoelen beloofd) maar geen paddenstoelen daar hoewel de grond vochtig genoeg is. Al hinkelend en hinkstapsprongen makend vanwege de hoeveelheid hondenpoep achter het gemeentehuis rondgekeken.

Het gebouw staat genomineerd om gesloopt te worden volgens berichten in juni j.l maar eerst moet er nog een vleermuizenonderzoek gedaan worden wat een jaar duurt.

Achter het gebouw bevindt zich nog een soort parkje waar het groen nog welig tiert. Eik, kastanje, wilg, braam, taxus genoeg variatie wat hier goed gedijt. Ik vraag me af of dit gespaard wordt dit stukje groen waar het stil is afgezien van de geluiden die de natuur voortbrengt.

Daar achter zie je een muur die een duidelijke afscheiding vormt met het achterliggende deel waar je uitkijkt op de tuinen van de Emmastraat.

Is er iemand die mij kan vertellen of er nog een verhaal achter zit. Heeft dit park altijd bij t gemeentehuis gehoord of was het eerst wat anders de bouwstijl lijkt niet te passen bij t gemeentehuis. Mag je wat weten of heb je foto’s ik zie je reactie graag tegemoet.

Francisca de Winter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.