Blog : Het is een ‘Jan van Gent’ buurman

Hoek van Holland 8 september 2019 – Effe lekker uitwaaien in Hoek van Holland met het gezin en dan kiezen we er al snel voor om heerlijk over de wandelpier te gaan wandelen. Op hetzelfde moment lopen ook twee mensen van de dierenbescherming de wandelpier op met een groot schepnet. Tja zo nieuwsgierig als ik ben, gooi ik samen met de kids even de vaart er in om deze mensen een beetje bij te kunnen houden.

Op dat moment zie ik de buren welke, ook op dit idee waren gekomen, hun terugweg nemen en riepen al lopend: “je komt zeker voor die ‘Jan van Gent’?” Waarop ik verbaasd zei: “Wie of wat is dat?” “Dat is een hele grote vogel” zei de buurvrouw. Nou de nieuwsgierigheid gierde door me lichaam want nu wilde ik het wel even zien met me eigen ogen wie die ‘Jan van Gent’ nu eigenlijk wel is.

Eenmaal op de plaats aangekomen stond de dierenbescherming klaar om deze grote Jan te vangen en dat was zeker nodig want hij ging geen kant meer op. Al met al weer wat geleerd op vogel- gebied en weten we nu dus wie ‘Jan van Gent‘ is als vogel 😉

De Razende Reporter,

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.