Weer illegalen in vrachtwagen Hoek van Holland

De Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen vrijdag in Hoek van Holland opnieuw mensen in een vrachtwagen gevonden, die illegaal de oversteek naar Engeland wilden maken. Drie Albanezen en twee mensen uit China bleken verstopt te zitten in een grote kist.

De marechaussees ondernamen actie nadat een hond aansloeg op de vrachtwagen. De lading moest direct uit de trailer worden gehaald. De kist lag voorin over de gehele breedte en bleek twee meter hoog. Daarin lagen een 26-jarige en 32-jarige man uit Albanië, een 15-jarige jongen uit Albanië en een 30-jarige man en 38-jarige vrouw uit China.
De 24-jarige Roemeense chauffeur is aangehouden op verdenking van mensensmokkel en wordt deze maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De vijf inzittenden gaan het vreemdelingentraject in.

Omdat Hoek van Holland via de ferry een directe verbinding heeft met Engeland, vind de Marechaussee hier vrijwel maandelijks vreemdelingen die verstopt zitten in een vrachtwagen. De Rotterdamse gemeenteraadsfractie vroeg eerder om extra personeel en ruimere bevoegdheden bij het controleren voor de Marechaussee. Burgemeester Aboutaleb ziet hiervoor echter geen noodzaak.

Tekst : www.wos.nl

Foto : Ende Media

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.