Tomatensoepfietsen op 12 en 20 juli

Op vrijdag 12 juli en zaterdag 20 juli worden de eerste edities van een nieuwe soepfietstocht georganiseerd: Tomatensoepfietsen. In navolging van het Courgettesoepfietsen en het Snertfietsen willen organisatoren Fietsen voor m’n eten, Bezoek Westland en Slow Food Rotterdam met deze fietsroute laten zien dat de regio’s Westland en Midden-Delfland niet alleen aantrekkelijke en gevarieerde fietsregio’s zijn, maar dat ze ook veel te bieden hebben als het gaat om gezond eten en streekproducten.

Voor fietser Marja neemt fietsers mee het Westland en Midden-Delfland in en laat ze – via een leuke route – zien bij welke stalletjes langs de weg je in onze regio terecht kunt voor het bij elkaar fietsen van ingrediënten voor tomatensoep. Onderweg krijgen de fietsers uitleg over de teelt van tomaten bij Kwekerij De Bakker Westland in Kwintsheul, wordt gehakt voor de ballen gehaald bij een van de boeren van de Delflandse Vleesmeesters en worden overige ingrediënten voor de groentebouillon gehaald bij onder andere Farm I See. 

Er is op dit moment nog beperkt plaats voor het Tomatensoepfietsen. Deelnemers moeten zich via de website van Marja aanmelden: www.fietsenvoormijneten.nl. 

De route begint om 10:00 met een bakkie koffie bij Op Hodenpijl in Schipluiden en eindigt in Kwintsheul waar de soep klaargemaakt en gegeten wordt bij Lokaal Westland, onder leiding van Sandra Kaag van De Keuken van Sandra, die tevens voor het recept zorgt. 

Deelname aan het Tomatensoepfietsen kost 17,50 euro per persoon (dit is inclusief de kosten voor de ingrediënten voor de soep, exclusief consumpties onderweg en fietshuur). 

Het initiatief Fietsen voor m’n eten bestaat inmiddels bijna twee jaar en zo lang is Marja ook niet meer in de supermarkt geweest om haar eten te kopen. Zij fietst sinds augustus 2017 al haar eten langs de weg en bij kleine winkeliers bij elkaar. Haar Facebookgroep ‘Fietsen voor m’n eten – Westland’ heeft inmiddels al bijna 4500 leden.

Marja van der Ende 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.