Honselse Feestweek #Feest #Feestweek

Onder het motto ‘Startschot van de Zomer’ wordt met de Honselse Feestweek van woensdag 3 t/m zondag 7 juli de aftrap gegeven voor de Westlandse Feestweken.

Het programma is een bonte mix van bekende en gloednieuwe, verrassende events, voor en door Honselersdijkers:

Woensdag 3 juli
De feestweek wordt afgetrapt met een concert van Honsels Harmonie in de feesttent op het Voorhofplein. Aansluitend aan het concert is er de Grote Honselse Pubquiz. In teams van 2 tot 6 personen strijden de deelnemers tegen elkaar in een unieke quiz onder leiding van Quiz Brothers. Alle vragen hebben op één of andere manier betrekking op het dorp Honselersdijk.

Donderdag 4 juli
Donderdag is wielerdag. Dit jaar rijden de Nieuwelingen en Junioren vanaf 13:15 uur niet zo maar rondjes om de kerk, maar wordt een heus omnium afgewerkt met onder meer tijdrit, sprint en puntenkoers. Uiteraard gaat de jeugd met elkaar de strijd aan in de Rabo Dikke Banden Race. Ook is er deze keer een heuse UCI-Dameskoers. Dit betekent dat vanaf 16:15 uur een veld van toprensters, inclusief bekende namen aan de start zal verschijnen. Uiteraard is de laatste wedstrijd gereserveerd voor de regionale toppers; de ‘Trimmers’ in Funklasse A en B. Na de wielerwedstrijden is het tijd voor de traditionele Tandemrace. De jeugd tot 12 jaar kan ‘s-middags hun fietsen versieren bij Cor de Bruin Fiets & Fitness en neemt het ‘s-avonds tegen elkaar op voor de originaliteitsprijs. Daarna zijn de volwassenen aan de beurt en ook hier geldt: originaliteit en hilariteit wordt beloond. Natuurlijk is de donderdag niet compleet zonder de jaarlijkse Reclamekaravaan. Een bonte stoet voertuigen met veel pracht en praal deelt gratis souvenirs uit aan bezoekers. De donderdagavond wordt afgesloten met een feest in de tent met 2 for Pleasure.

Vrijdag 5 juli
Vanwege de Honselse Feestweek hebben de leerlingen van de basisscholen een dagje vrij. Daarom is er vrijdagochtend een divers en verrassend workshopprogramma voor basisscholieren. Aansluitend zijn er springkussens en een kinderbingo. Ook is er weer een gezellige braderie; dit jaar alleen op vrijdag. In de feesttent is er een optreden van een smartlappenkoor. Het lokale bedrijfsleven treft elkaar tijdens een gezellige VrijMiBo. Om 18.30 uur wordt er gestreden om de lopersprijzen in de Bar de Burchtloop over het parcour in de Dijkstraat. Eerst komen de kinderen tot 12 jaar aan de start, waarna vervolgens door de volwassenen wordt gestreden om het Westlands Kampioenschap Ploegentijdloop. Daarna is er een feest met DJ Maarten in de feesttent.

Zaterdag 6 juli
Zaterdag in alle vroegte ontbijt Honselersdijk met elkaar in het Dijkstraatontbijt onder leiding van bakker Erwin Scholtes. Aansluitend is er voor de jeugd een clinic sportvissen. ‘sMiddags organiseert Scouting Honselersdijk een QR codespel voor de jeugd. Daarnaast kan er worden gefietst in de Vossenjacht, Ladies- en Menride. Klassieke brommers verkennen de regio in de 8e Westlandse Bromparade en op de Dijkstraat strijden bedrijfsteams tegen elkaar in een spetterende zeskamp. Vanaf het einde van de middag schalt de muziek uit de feesttent. Er is een DJ Contest voor deelnemers van alle leeftijden en in alle stijlen. DJ Rob van Veen zal de zaterdag muzikaal afsluiten.

Zondag 7 juli
Op zondag wordt de feesttent gebruikt voor een kerkdienst door Forever Young voor bezinning en inspiratie.

Het programma en inschrijfmogeijkheden van alle activiteiten tijdens de Honselse Feestweek zijn te vinden op www.honselsefeestweek.nl.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.