[Fotoreportage] 450 kinderen streden op het strand in Monster tegen de zee #Battleofthe Beach

Monster 1 juli 2019 – Vanmiddag op het strand, zon, lekker windje en een branding zoals ik m graag heb, wat harder en hogere schuimkoppen.
Dit jaar was voor de zesde keer op rij de Battle of the Beach, georganiseerd door de waterschappen, provincies en de gemeenten. Kinderen uit groep 6 van verschillende scholen uit Nederland streden tegen elkaar en tegen het opkomende water. De groep met de de beste bescherming van hun zandkasteel wint de Battle of the Beach trofee.Ze maken in groepjes een zandkasteel met daarom heen dijken en/of geulen om het water tegen te houden.

Het is de bedoeling dat kinderen ervaren hoe belangrijk de strijd tegen ons water is en hoe de waterschappen ons land beschermen. Doordat de zee goed z’n best deed waren alle bouwsels al vrij snel verwijderd door de opkomend getij, voor Strandpaviljoen The Coast werd er verzameld en kregen alle deelnemers een welverdiend ijsje.

De jury had met z’n tweeën de moeilijke taak om een winnaar te kiezen o.a.van de meest creatieve groep, degene waarvan het kasteel ’t langs volhield in de branding.

Francisca de Winter

Foto’s : Francisca de Winter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.