Veel schade na inbraak in Het Vrondel Ter Heijde

Maandag 3 Juni 2019 – Inbrekers hebben in de nacht van zondag op maandag hun slag geslagen bij Dorpshuis Het Vrondel in Ter Heijde. Daarbij zijn diverse spullen en ook een zware kluis ontvreemd. Verder zijn er binnen spullen vernield. Niek van Zanten, penningmeester van de Dorpsvereniging, spreekt over een ‘brute’ inbraak.

De inbrekers forceerden een zijdeur met een koevoet en kwamen zo in de bestuurskamer terecht. Binnen zijn nog meer deuren geforceerd, waaronder die naar de kluis. Die is dus meegenomen, maar dat moet geen makkelijke klus zijn geweest. “De kluis zat verankerd in de grond, die neem je niet zo op je rug mee. Ze moeten dus met meerdere mensen geweest zijn”, aldus Van Zanten.

In de kluis zat de opbrengst van de afgelopen week. Hoe groot die is, is nog niet duidelijk. “Ik was net, na een week vakantie, op weg om de kluis te legen. Maar het moet een aanzienlijk bedrag zijn.”

Voor zover Van Zanten weet is het de eerste inbraak in Het Vrondel in het 35-jarig bestaan. “Zo vlak voor de feestweek (het dorpsfeest begint op 3 juli, red.) kunnen we dit niet gebruiken.”

De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek gehouden. Het bestuur van de Dorpsvereniging vergadert maandagavond over het vervolg van de inbraak.

Bron : www.wos.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.