Aankomst Britse oorlogsveteranen in Hoek van Holland

In Hoek van Holland zijn vrijdagochtend rond 8.00 uur 24 oorlogsveteranen uit Engeland aangekomen. De mannen zijn van daaruit met Londense taxi’s naar een kazerne in Rotterdam gebracht. De veteranen wonen zaterdag in Loenen de Dodenherdenking bij. In Wageningen vieren ze zondag Bevrijdingsdag mee.

Het aantal Engelse veteranen dat de overtocht naar Nederland maakt om hier 4 en 5 mei bij te wonen is de afgelopen jaren sterk gedaald. Kwamen er in 2015 nog 120 Britse veteranen over, dit jaar zullen er volgens een woordvoerder van het comité 4 en 5 mei nog slechts 24 veteranen aanwezig zijn die meevochten in de Tweede Wereldoorlog.

Tekst : www.wos.nl

Foto’s : Ende Media

Een gedachte over “Aankomst Britse oorlogsveteranen in Hoek van Holland

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.