Tuinders in gesprek met premier Mark Rutte om medicinale wietteelt te legaliseren

Kwekerijen en tuinbouw toeleveranciers in het Westland willen het mogelijk wordt om medicinale wiet te verbouwen. Ze hopen dat premier Mark Rutte de regels gaat veranderen. Als de kwekers toch cannabis mogen verbouwen, zouden ze hun omzet kunnen vervijfvoudigen naar zo’n 40 miljard euro, meldt de NOS. Voorlopig heeft Rutte nog geen toezeggingen gedaan.Volgens de kwekers is het hoog tijd voor een nieuw product in de Westlandse kassen. “We hebben nu overproductie”, zegt Wouter Kuiper, directeur van kassenbouwbedrijf Kubo. “En we kampen met concurrentie van groente en fruit uit andere Europese landen en Afrika.”

Omdat het verbouwen van medicinale wiet op grote schaal niet is toegestaan in Nederland wijken kwekers nu met hun kennis en vaardigheden uit naar het buitenland. Naar Canada bijvoorbeeld. Daar is de wietindustrie groot sinds het recreatief gebruik van wiet is gelegaliseerd.

De legale cannabisproductie in Nederland is nu beperkt tot het ‘staatswietbedrijf’ Bedrocan. Dat werkt in opdracht van een overheidsinstantie.

Bron : www.wos.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.