Start pilots logeerzorg om mantelzorgers te ontlasten

Tien gemeenten, waaronder Westland, starten met een pilot logeerzorg om mantelzorgers te ontlasten. De pilots werden vandaag symbolisch gestart door minister Hugo de Jonge (VWS), samen met vertegenwoordigers van de tien gemeenten tijdens een bijeenkomst in het logeerhuis Strandgoed Ter Heijde van zorginstelling Pieter van Foreest. 
Bij deze vorm van logeerzorg verblijft de oudere tijdelijk op een andere locatie dan thuis, bijvoorbeeld in een verpleeghuis. Het gaat om een ‘planbaar’ tijdelijk verblijf, dus geen acute of crisiszorg. In elk van de gemeenten gaat een coördinator logeerzorg aan de slag. Deze brengt de mogelijkheden voor logeerzorg onder de aandacht van mantelzorgers en professionals en coördineert de samenwerking tussen gemeenten, zorgaanbieders en verzekeraars. 

Grote behoefte

Wethouder Piet Vreugdenhil (CDA): “De pilot (Strandgoed) is vanuit enthousiasme ontstaan en opgezet met verschillende partners uit de regio. Logeren bij Strandgoed voorziet in een grote behoefte. Dat zien we aan de dankbare gasten die meedraaiden in een eerdere pilot en de mantelzorgers die zich echt ontlast voelen. We gaan nu samen met de partners kijken naar de financiering en of we deze zorg voor mensen met een zwaardere zorgbehoefte mogelijk kunnen maken.”

Programma Langer Thuis

De ondersteuning van mantelzorgers is een van de drie belangrijke randvoorwaarden voor het verbeteren van een goede kwaliteit van leven voor de groeiende groep thuiswonende ouderen. , waarop in het programma Langer Thuis wordt ingezet. Het programma Langer Thuis is onderdeel van het Pact voor de Ouderenzorg waarin ruim 200 partijen zich committeren aan het verbeteren van de zorg voor onze ouderen.  

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.