Rick van Breda wint De Omloop van de Glazen Stad

Zondag 14 april 2019 – De Omloop van de Glazen Stad is zondagmiddag gewonnen door Rick van Breda. De renner van Monkey Town kwam na 175 kilometer koers op de Vogelaer in Honselersdijk solo over de streep, op slechts enkele seconden gevolgd door het peloton.

Een kopgroep van acht man ging er bij terugkeer in Westland vandoor. Daarin onder meer Naaldwijker Sven van Luijk en Nick van der Meer uit Honselersdijk. De acht hadden bij het ingaan van de laatste plaatselijke ronde nog zo’n vijftien seconden voorsprong op het jagende peloton, dat werd aangevoerd door de ploeg van Metec. Het peloton slaagde er dus in de koplopers bij te halen en leek zo op weg naar een massasprint.

Uiteindelijk wist Van Breda dus weg te springen en alleen over de finish te komen. Roy Eefting en Arvid de Kleijn sprintten naar de plekken twee en drie.

Foto’s : Peter Looij en Fred van der Ende (Finish foto en Podium foto)

Tekst : www.wos.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.