Zilveren erepenning voor Annemiek Koremans

Zaterdag 13 april 2019 – Mevrouw J.W.M. (Annemiek) Koremans uit Poeldijk heeft op zaterdag 13 april 2019 de zilveren erepenning van de gemeente Westland ontvangen uit handen van burgemeester B.R. Arends. De gemeentelijke onderscheiding werd haar uitgereikt bij haar afscheid als voorzitter van Platform Gehandicapten Westland.

Als oprichtster en voorzitter van het Platform Gehandicapten Monster (1994), dat later Platform Gehandicapten Westland ging heten, heeft mevrouw Koremans gezorgd dat het platform een begrip in Westland is geworden. Door middel van belangenbehartiging en advisering zet zij zich in voor het creëren van volwaardige kansen voor mensen met een handicap en een bereikbare, toegankelijke en bruikbare leef- en woonomgeving voor iedere burger in het Westland.

Naast voorzitter van het Platform Gehandicapten Westland bekleedt mevrouw Koremans verschillende maatschappelijke nevenfuncties. Ze is onder meer penningmeester van de jongerenafdeling van de Zonnebloem Westland, voorzitter van de rolbus Westland en voorzitter van de cliëntenraad Terwebloem – Pieter van Foreest.

De erepenning in zilver wordt toegekend aan personen die zich gedurende ten minste 12,5 jaar, bijzondere omstandigheden daargelaten, uitzonderlijk verdienstelijk en veelzijdig hebben ingezet voor de gehele streek (het Westland), meerdere organisaties/verenigingen op maatschappelijk, cultureel, sportief of economisch gebied.

Foto : Archief WestlandReport

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.