Collegevragen inzake drijvende steigers in Monster #wldebat #WV

Woensdag 27 maart 2019 – Westland Verstandig is benaderd door omwonenden van de blijkbaar inmiddels gedeeltelijk gerealiseerde plaatsing van drijvende steigers met een lengte van ongeveer 96 meter langs de Gantellaan. De steiger begint een paar meter vanaf de brug en loopt ongeveer tot het midden van de huisnummers 10 en 12. Het is blijkbaar de bedoeling dat de gemeente een opening maakt in het nu aanwezige hekwerk waardoor de toegang tot de steiger op één plaats mogelijk is. Blijkbaar is de steiger bedoeld om pleziervaartuigen daar aan te leggen en een ligplaats te huren.

Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft een vergunning verleend. Niet duidelijk is of ook een omgevingsvergunning nodig is. In ieder geval is men al begonnen met de uitvoering zonder dat alle vergunningen voorhanden zijn. Op 28 februari zou een aanvrage zijn ingediend bij het College en blijkbaar is ook de gemeente nodig omdat aan eigendom van de gemeente wordt aangemeerd, dan wel een stuk van de eigendom van de gemeente gebruikt wordt.

Namens de fractie Westland Verstandig,

P.J.L.J. Duijsens Fractievoorzitter

Foto’s : WestlandReport.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.