Sterren kijken in ’s-Gravenzande

Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart is het mogelijk om bij Slag Vlugtenburg in ’s-Gravenzande sterren te kijken.

Het lijkt haast niet te kunnen, maar deze plek in het Westland is het nog behoorlijk donker en zo is het mogelijk om vanuit daar wat van de Melkweg te zien. De Nieuwlandsedijk zelf heeft aangepaste natuur ( sterrenkijk) vriendelijke verlichting. Er is gelegenheid om door diverse grote telescopen te kijken. De kijkers zullen op diverse objecten gericht staan. Zo kun je bijvoorbeeld kraters op de maan zien of de Orion nevel. Mobieltjes zijn niet toegestaan, dit geeft te veel licht. Honden liever niet meenemen.

Locatie: Nieuwlandsedijk 53, ’s-Gravenzande
Tijd: 20.00 – 23.00 uur
Toegang gratis. Witte wijn is welkom.

Bij bewolkt weer en regen is er niks te zien, dan gaat het niet door.
Auto kan geparkeerd worden op het grote parkeerterrein.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.