Zeer grote brand verwoest zwembad de Boetzelaer in Monster

Zwembad De Boetzelaer in Monster is donderdagavond compleet verwoest door een uitslaande brand. Het pand kan volgens een woordvoerder van de brandweer als verloren worden beschouwd. “Het staat van voor tot achter in de fik. Het enige wat we nu nog kunnen doen is zo goed mogelijk de omgeving proberen te redden.”

De melding van de brand werd rond 22.30 uur gedaan. Bij aankomst van de brandweer kwam er al veel rook uit het pand. Een paar minuten later sloegen de vlammen uit het gebouw. Omwonenden wordt geadviseerd om de ramen en deuren gesloten te houden in verband met de rook. Vooralsnog zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

De Madeweg, waar het zwembad aan gevestigd is, is in beide richtingen volledig afgesloten voor het verkeer. Onduidelijk is nog hoe de brand is ontstaan. Een woordvoerder van de brandweer liet desgevraagd weten dat het zwembad al gesloten was toen de brand uitbrak. Er was niemand meer in het pand aanwezig.

Omgeving
Hoewel het zwembad niet meer te redden valt, doet de brandweer er alles aan om de omgeving niet in vlammen op te laten gaan. Dankzij een gunstige windrichting heeft het naastgelegen gebouw van de Eerste Westlandse Montessorischool weinig last van de brand. Ook de paarden van een nabijgelegen manage zijn veiliggesteld.

Foto : Regio15.nl/Danny Botman

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.