Nieuwe locaties huisvesting arbeidsmigranten bekendgemaakt #wldebat

Woensdag 20 februari 2019 – Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag drie mogelijke locaties voor het huisvesten van arbeidsmigranten bekend gemaakt. Het gaat om de locaties Elsenbosch aan de rand van Naaldwijk en Honselersdijk, Lange Broekweg in Naaldwijk en  Arckelweg in Poeldijk. De gemeente is in gesprek met de initiatiefnemer van de laatstgenoemde locatie om te bezien of er mogelijkheden zijn om deze locatie, waarvan de grond in eigendom is van de gemeente, gedeeltelijk ook voor spoedzoekers in te zetten. De initiatiefnemers van de locaties starten nu de dialoog met omwonenden. 

Elsenbosch is een nieuw te ontwikkelen gebied langs de burgemeester Elzenweg tegenover de woonboulevard in Naaldwijk. Hier is door Homeflex een plan uitgewerkt voor 300 bedden. Voor de oude renbaan aan de Lange Broekweg hebben twee uitzenders, Blue groep en Jobcenter Haaglanden, een plan gemaakt voor 290 bedden. Voor het bestaande pand op de Arckelweg 30 heeft uitzender Watch Out het initiatief genomen voor een verbouwing tot 86 bedden.

Gemeente Westland heeft de bovenstaande initiatieven beoordeeld op haalbaarheid en betaalbaarheid. Direct omwonenden worden vandaag geïnformeerd door de initiatiefnemers over de plannen voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Iedere initiatiefnemer organiseert binnenkort een informatiebijeenkomst voor belanghebbenden waar informatie wordt gegeven en vragen worden beantwoord over de bouw, het beheer en het gebruik van de locatie.

Besluitvorming

Na een dialoog met belanghebbenden worden de plannen definitief gemaakt en door de initiatiefnemers ingediend voor een omgevingsvergunning. Het college neemt hierover uiteindelijk een besluit. Voorafgaand aan dit besluit consulteert het college de gemeenteraad.

Wethouder Zwinkels: “Met deze nieuwe locaties geven we invulling aan de taakstelling van het college om in nauwe samenwerking met tuinders en uitzenders 2000 extra bedden te realiseren in Westland. Arbeidsmigranten leveren een belangrijke bijdrage aan de Westlandse (glastuinbouw)economie. Tuinders, uitzendbureaus en gemeente Westland zijn van mening dat bij een duurzame glastuinbouw, huisvesting dichtbij de werkplekken hoort. Goede huisvesting voor arbeidsmigranten is zeer belangrijk voor de Westlandse economie; zonder goede huisvesting wordt het voor bedrijven lastig om de komende jaren nog voldoende arbeidskrachten naar Westland te halen.”

Bron : Gemeente Westland

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.