Onthulling nieuw brandweervoertuig Den Hoorn [Fotoreportage]

Video Wos Media via Youtube

Zaterdag 16 februari werd in Den Hoorn een nieuw brandweervoertuig onthuld. Dit is het eerste nieuwe voertuig in Midden-Delfland. De onthulling vond plaats om 16:00 uur en werd door burgemeester Rodenburg en oud commandant Holierhoek verricht.

Wat is er zo bijzonder aan het nieuwe voertuig:

Toekomstproof
Over de nieuwe tankautospuit van Brandweer Haaglanden is uitvoerig nagedacht. Projectleider Rijk Vogelaar legt uit: “We zien voor de brandweer een aantal veranderingen op ons af komen, nu en in de toekomst, daar moet het nieuwe voertuig natuurlijk op ingericht zijn. Zo zien we branden veranderen en zijn er minder brandkranen beschikbaar, waardoor we meer gebruik moeten maken van open water. Voor de aanschaf van dit voertuig hebben we in 2015 proef gedraaid met een testvoertuig aan de brandweerkazernes in Rijswijk en Archipel. Deze testperiode leverde ons veel informatie op voor het vormgeven van onze nieuwe tankautospuit.” In totaal neemt Brandweer Haaglanden de komende 3 jaar 25 nieuwe tankautospuiten in gebruik. De huidige generatie voertuigen is zo’n 15 jaar oud en wordt volgens het meerjaren investeringsplan van de Veiligheidsregio Haaglanden vervangen.

Lees verder onder de foto’s voor de specificatie’s

Specificaties nieuwe tankautospuit Brandweer Haaglanden

§ Chassis: Mercedes Benz Atego

§ Opbouw: Rosenbauer Compact Line

§ Lengte: 7.10 meter

§ Breedte: 2.40 meter (exclusief spiegels)

§ Hoogte: 3.20 meter (inclusief opbouw dak)

§ Gewicht: 14.000 kilogram

§ 2000 liter watertank (voorheen 1500 liter)

§ Verlichting geheel in LED uitgevoerd (nieuw)

§ 360° camerasysteem inclusief recorder (nieuw)

§ Luchthoorns met een dag- en nachtstand

§ Elektrische rolluiken

§ Dakopbouw met een elektrisch ladderrek, 2 transparante zuigslangen en een loopplank

§ Het voertuig kan ook aan de voorzijde (nieuw) gevoed worden met water

§ Hygiënewand met waterkraan en zeep, spiegel en handschoenen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.