Zeeman met hartklachten per helikopter naar ziekenhuis

Dinsdagmorgen om 03.15 uur gepaged voor een Medische Evacuatie. De KNRM reddingboot ‘Jeanine Parqui’ vertrok om 03.35 uur de Berghaven met ambulance personeel. De KNRM Radio Medische Dienst vond de situatie dusdanig ernstig dat er ook een helikopter werd gealarmeerd.

Om 04.20 langszij de geankerde tanker inpositie 52.55.80 Noord en 003.42.60 Oost. Een opstapper en ambulance broeder overgezet op de tanker, en een eerste schouwing gedaan bij de 44-jarige zeeman. 5 minuten later kwam de SAR helikopter, deze leverde een medic en een kikvorsman.

Het bleek dat de man alle verschijnselen van hartklachten had. In overleg is besloten de patiënt per helikopter te vervoeren naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Opstapper en ambulancier om 05.30 uur weer aan boord van de reddingboot genomen, retour Berghaven, waar om 06.15 uur werd aangemeerd.

Bron en foto : KNRM_HoekvanHolland

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.