Westland Verstandig : Strooibeleid wel of niet

Bijgaande mail ontving onze fractie (Westland Verstandig) van een bewoner uit Kruisbroek: “Gemeente Westland heeft haar strooibeleid bij gladheid op de website gepubliceerd. Voor de wijk Kruisbroek in Naaldwijk wordt alleen de Druivenstraat en een deel van de Mr. Jan Tuningstraat gestrooid (dat laatste alleen de aansluiting met de dokterspost aan de Middelbroekweg). Alle overige zijstraten worden niet gestrooid. In de praktijk betekent dit dat het in die straten dagen achtereen spekglad is. In deze wijk zit ook het kinderdagverblijf Doremi van Kwest. Daardoor rijden er op gezette tijden honderden auto’s voor halen en brengen van kinderen van en naar deze school, echter komen die bijna allemaal aanrijden via de zijstraten die niet gestrooid worden. Ook de parkeerplaatsen – die van de gemeente zijn- rondom Doremi worden niet gestrooid. Een vreemde en niet veilige situatie. Wat wel gestrooid wordt is de parkeerplaats bij het Gemeentekantoor aan de Laan van de Glazen Stad. Ook in het weekend, want die arme ambtenaren zouden toch eens uitglijden.

Deze locatie staat ook niet opgenomen in het gepubliceerde strooibeleid van de gemeente Westland, maar zoals zo vaak “Ons zorgt goed voor zichzelf, maar niet voor het collectief”. Het moet bij het gemeentekantoor natuurlijk niet net zo glad worden als in de wijk Kruisbroek. Een ander opvallend bericht dit weekend is het ongeluk op de Molenslag te Monster waar een fietspad niet gestrooid wordt. Zie beide bijlagen. Hoe kan dit bestaan? Wel een fietspad aanleggen, maar er op fietsen is op eigen risico, want je bent gewaarschuwd.

Raar voorstel van mij: Kunnen er niet meer van deze verkeersborden in de gemeente geplaatst worden met de tekst “Bij gladheid wordt niet gestrooid”. Ik weet al een lokatie waar het eerste bord geplaatst kan worden (bv Laan van de Glazen Stad). Heel vreemd beleid in ieder geval, waar de burger opgevoed is zijn eigen trottoir schoon te houden en de gemeente de andere kant op kijkt.”

Dit leidt tot de navolgende vragen: – Kan het strooibeleid voor wat betreft de wijk Kruisbroek worden bijgesteld

en kan ook bij de zijstraten gestrooid worden? – Is het College het met de mailschrijver eens dat ook met name bij het kinderdagverblijf DoReMi van Kwest beter gestrooid moet worden omdat het daar wel erg glad wordt en dus een onveilige situatie bestaat? – Waarom wordt wel de parkeerplaats bij het gemeentekantoor aan de Laan van de Glazen Stad gestrooid, terwijl ook die locatie niet staat vermeld in het strooibeleid? – Is de suggestie te volgen om meer borden te plaatsen dat het glad is, om onnodige ongevallen met vaak ernstig letsel te voorkomen?

De fractie van Westland Verstandig verzoekt u de vragen binnen de daarvoor gestelde termijn schriftelijk te beantwoorden.

Hoogachtend, U e.a.,

Namens de fractie Westland Verstandig, P.J.L.J. Duijsens Fractievoorzitter

Betreft: schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders in het kader van artikel 42 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de Raad 2016 inzake opmerking over strooibeleid


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.