Politie Westland : Twee keer op 1 avond gepakt

Zondag 3 februari 2019 – Vanavond reden wij in Poeldijk en zagen collega’s een taxi rijden. De taxi viel op omdat de bestuurder van de taxi meermalen stil ging staan op de N weg en dan weer langzaam aan begon te rijden. Vervolgens zagen de collega’s het voertuig slingeren. Daarna weer stilstaan. Hierop besloten de collega’s om de taxi langs de kant te zetten.

Zij lieten de taxichauffeur blazen en deze bleek teveel te hebben gedronken. Op Politiebureau Westland blies de taxichauffeur 655 ug/l. Hierop werd het rijbewijs van de taxichauffeur ingevorderd. Dat houdt in dat er door de taxichauffeur in zijn geheel niet meer gereden mag worden.

Vervolgens hoorden wij een tijd later dat de collega’s van Politie Beresteinlaan een voertuig met hoge snelheid zagen rijden. Hierop is dit voertuig na een korte achtervolging stil gezet. Dit bleek dezelfde taxichauffeur te zijn geweest als die de collega’s van ons bureau hadden gecontroleerd. Hierop is hij na een test opnieuw aangehouden voor het rijden onder invloed en het rijden tijdens een invordering van zijn rijbewijs.

Wij zijn nog volop bezig met het onderzoek, vandaar dat we de afhandeling nog niet kunnen delen.

Bron : Politie Westland via Facebook

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.