Totale schade bijna € 66.000 in het Westland tijdens de jaarwisseling #wldebat

Video Wos Media via Youtube

Donderdag 31 januari 2019 – De totale schade die tijdens de afgelopen jaarwisseling is aangebracht aan gemeentelijke eigendommen bedraagt bijna € 66.000. Dat is € 15.000 meer dan vorig jaar.

Een groot deel van de schade werd veroorzaakt aan afvalcontainers (ruim € 23.000). Daarnaast was er voor bijna € 19.000 schade aan verkeersborden. Opvallend was dat er dit jaar aanzienlijk minder schade werd aangericht in speeltuinen. Bedroeg de schade in speeltuinen vorig jaar nog ruim € 21.000, dit jaar was het schadebedrag € 10.000. Als bekend is wie de veroorzakers van de schades zijn, stelt de gemeente hen aansprakelijk en wordt de schade verhaald.

Veelomvattend

Het college spreekt in de evaluatie van de jaarwisseling 2018-2019 over een (relatief) rustig en beheersbaar verlopen jaarwisseling, maar constateert dat er niet gesproken kan worden van een geslaagde jaarwisseling. “Daarvoor zijn de inspanningen die de gemeente en veiligheidspartners hebben moeten doen te veelomvattend.” De inzet van de gemeente, politie, brandweer, jongerenwerk, buurtpreventie en particuliere beveiligers heeft niet kunnen voorkomen dat zich enkele ongeregeldheden hebben voorgedaan en er veel zwaar illegaal vuurwerk werd afgestoken. Ook werden niet overal de vuurwerk-afsteektijden en de vuurwerkvrije zones gerespecteerd. “Bij de vuurwerkvrije zones gaat het vooral om het creëren van bewustwording, in de hoop dat mensen elkaar aanspreken op ongewenst gedrag. Handhaven van de vuurwerkvrije zones is vanwege capaciteitstekort gewoonweg onmogelijk”, aldus het college.

Bron : Gemeente Westland

Foto : Archief WestlandReport (Regio15/Tim)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.