Organisatie kortebaandraverij vraagt steun Westlandse politiek #wldebat

Impressie uit 2016

Dinsdag 29 januari 2019 – Het organisatiecomité van de jaarlijkse kortebaandraverij in De Lier doet een beroep op de Westlandse gemeenteraad om mee te strijden voor het behoud van dit folkloristische evenement. Aanleiding is nieuwe belastingwetgeving, die drastische gevolgen kan hebben voor de financiering van zulke draverijen.

Een wezenlijk element van de kortebaandraverij is het kunnen gokken op de wedstrijden. Vanaf 2020 wordt niet alleen belasting geheven op het prijzengeld, maar dient ook het wedkantoor belasting af te dragen. Maar dat wedden zorgt nu juist voor de financiële basis om de kosten van de draverij te kunnen opbrengen. Het organisatiecomité spreekt van een onbedoeld neveneffect ten nadele van de bijna dertig kortebaandraverijen die in ons land gehouden worden. 

Lees meer via www.wos.nl

Foto’s : Archief WestlandReport

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.