De wijkagent van ‘s-Gravenzande stelt zich voor

Zaterdag 26 Januari 2019 – Ik ben Petra Arianne Osinga en wijkagent van ’s-Gravenzande. Sinds 2000 ben ik werkzaam bij de politie. Na een opleiding van 1,5 jaar heb ik 3,5 jaar noodhulp gedaan in de Hoeksche Waard. Daarna ben ik 9 maanden werkzaam geweest bij het Openbare Orde Team, een team wat vaak in de vroege nachten werkzaam was om bijvoorbeeld inbrekers te pakken, op heterdaad verdachten aan te houden van bijvoorbeeld vernielingen of mishandelingen e.d.
Sinds juli 2005 ben ik werkzaam in het Westland, eerst actief in de noodhulp en sinds september 2008 werkzaam als wijkagent. Tot 2018 was ik wijkagent van de dorpskernen Monster, Ter Heijde en Poeldijk en sinds januari 2018 als wijkagent in ’s-Gravenzande. Heenweg valt ook onder mijn wijk en samen met Co Stolk sta ik voor de inwoners klaar.

Het geeft mij veel energie als ik een drukke dienst heb gehad waarbij ik veel werk heb kunnen verzetten. Ik probeer zoveel mogelijk mensen te helpen, zodat zij zelf bij een volgende keer weten hoe ze moeten handelen. Zelfredzaamheid van de burger. Soms kan dat niet altijd, dan help ik mensen graag verder. Daar ben ik immers voor en op die manier kan ik het verschil maken en dat is de reden dat ik wijkagent geworden ben. Gewoon om net iets meer tijd te kunnen hebben voor mensen die ons nodig hebben.

Als mensen strafbare feiten zien, blijf het melden bij de politie, al moet het anoniem. We moeten het immers ook van de burgers hebben want wij kunnen niet overal tegelijk aanwezig zijn. Op twitter ben ik te volgen: @wagGravenzande

Volgende week zal de wijkagent van Schipluiden zich voorstellen

Bron : Politie Westland via Facebook

Foto : Twitter account @wagGravenzande

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.