Weer vertraging bijna 300 dagen geen treinen/trams in Hoek van Holland

De vertraging van de ingebruikname van de Hoekse Lijn lijkt inmiddels ook ‘slachtoffers’ te maken in Maassluis. Wethouder Fred Voskamp wil graag in gesprek over de verplaatsing van een spoorwegovergang, maar loopt bij zijn plannen aan tegen het projectbureau Hoekse Lijn en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) die prioriteit geven aan het laten rijden van de metro.

Door verplaatsing van de spoorwegovergang voor gemotoriseerd verkeer van het nu al drukke Havenplein naar het stationsplein, moet een doorgaande route door nieuwbouwwijk De Kade kunnen ontstaan. Voor deze wijk wordt gezocht naar de beste opties voor de ontsluiting ervan. De wethouder wil graag gaan voor de zogeheten verbrede en robuuste Handelskade. Daarnaast wil hij een overgang voor fietsers en voetgangers behouden bij het Havenplein.

Maar of Voskamp zijn zin krijgt, is nog maar de vraag. Dat hangt allemaal af van de houding van het projectbureau en de MRDH die met hun hoofd vooral zitten bij de ingebruikname van de metroverbinding langs Maassluis. Toch is de wethouder optimistisch. “Ik ga me er voor tweehonderd procent voor inzetten”, zei Voskamp. En de gemeenteraad leek hem dinsdagavond tijdens een debat over dit onderwerp vol te steunen.

Sommige zaken wil en kan hij nu al regelen. Zoals de herinrichting van de Prinses Julianalaan, die door de komst van de nieuwbouwwijk in de toekomst ook meer verkeer zal moeten verwerken. De wethouder wil daarbij eerst starten met snelheidsmaatregelen. Regelmatig rijdt men te hard op de weg waar men maximaal 50 km/u mag. Voskamp: “Alles wat je zou kunnen verzinnen, is voor mij bespreekbaar.”

Met de meeste wensen van de raad wil Voskamp aan de slag. Maar niet allemaal. Zo zien ChristenUnie, VVD en Forum voor Maassluis het liefst dat die nieuwe ‘robuuste’ Handelskade een 50 km/u weg wordt. Maar volgens Voskamp gaat dat niet gebeuren, omdat die niet zo is vastgesteld in de wegenstructuurvisie. Hij gaat voor een 30-kilometer zone. De Prinses Julianalaan blijft wel ’50 km’, maar met snelheidsverlagende maatregelen.

Bron : www.wos.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.