Onduidelijke ruzie in Honselersdijk eindigde in steekpartij

Het is nog altijd niet duidelijk waarom een 50-jarige Poolse man op 16 juli vorig jaar in Honselersdijk een huisgenoot neerstak. Zeker is wel dat het slachtoffer er relatief goed vanaf is gekomen; de steekwond in de rug had hem evengoed fataal kunnen worden. Het Openbaar Ministerie eiste vandaag bij de rechtbank drie jaar cel voor een poging doodslag.

Die nacht was er ruzie ontstaan tussen het slachtoffer en de verdachte. Rond 2.00 uur werden andere bewoners gewekt door het slachtoffer, die bebloed op zoek was naar hulp. Hij was in zijn rug gestoken. De verdachte sloeg op de vlucht, maar werd later die nacht aangehouden.

Volgens het Openbaar Ministerie staat vast dat het slachtoffer is gestoken met het mes dat in de wasbak in de keuken werd gevonden. Daar zit het bloed van het slachtoffer op. Ook zitten op het heft DNA-sporen van de verdachte. Dat in combinatie met verklaringen maakt duidelijk dat het slachtoffer door verdachte is gestoken.

‘Ineens’ bezeerd aan mes

De verdachte vertelt dat hij niet weet hoe het slachtoffer gewond raakte. Die zou zich “ineens” hebben bezeerd aan het mes. Maar de aard van de verwonding en de plek onderaan de rug, maken het niet aannemelijk dat dit per ongeluk is gebeurd. Er zijn ook geen contactsporen van het slachtoffer op het mes gevonden, wat je zou verwachten als hij zelf het mes had vastgehad.

Over de aanleiding worden verschillende verhalen verteld, dit is niet echt duidelijk. Maar aanwijzingen dat sprake zou zijn van enige vorm van¬†noodweerzijn er volgens het Openbaar Ministerie niet. ‘In elk geval stond het handelen van verdachte – het steken met een mes in de rug van het slachtoffer – in geen enkele verhouding tot het eventuele overige geweld tussen hen.’

Bron : Openbaar Ministerie

Foto : PR

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.