Fout parkeren wordt vanaf heden bekeurd op het Marktplein ‘s-Gravenzande

Op 16 november 2018 hebben wij vragen ontvangen van de fractie Westland Verstandig over fout geparkeerde auto’s en fietsen op het Marktplein in ’s-Gravenzande. Auto’s worden op het Marktplein geparkeerd en ook worden fietsen geparkeerd op de gehandicaptenparkeerplaats voor de Hema. Is het College bereid om hier goed naar te kijken en zorg te dragen voor het gebruik van het Marktplein zoals dat voorzien was. Ingevolge artikel 42 van het Reglement van Orde informeren wij u als volgt.


Vraag 1 Is het College bekend met vorenstaande situatie en waarom wordt niet waarschuwend in deze opgetreden?
Antwoord 1 Het College is bekend met het feit dat er op het Marktplein buiten de parkeervakken wordt geparkeerd. Onlangs zijn er daarom waarschuwingen uitgedeeld op fout geparkeerde auto’s. Ook zijn een aantal bestuurders mondeling gewaarschuwd. De komende tijd zal worden overgegaan tot het uitschrijven van beschikkingen.
Voor het parkeren van fietsen zijn er zgn. ‘fietsnietjes’ geplaatst op en rondom het Marktplein. Handhavers van de gemeente mogen geen fietsen verwijderen die verkeerd zijn geparkeerd. Wel zullen fout geparkeerde fietsen in situaties als dat tot problemen leidt voorzichtig worden verplaatst.


Vraag 2 Is het College bereid om hier inzet op te plegen zodat het Marktplein gebruikt wordt zoals destijds voorzien was?


Antwoord 2 Ja het College is hiertoe bereid. Zoals in antwoord 1 verwoord is hiermee inmiddels aangevangen.

Bron : Gemeente Westland

Marktplein_Fietsnietjes

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.