O&O-leerlingen gekwalificeerd voor NK robotwedstrijd

Op zondag 13 januari jl. speelde Team Donuts 2.0 (het robotteam van ISW Hoogeland) hun laatste kwalificatiewedstrijden van de First Tech Challenge. Elk team ontwerpt en bouwt een eigen robot, waarmee wedstrijden gespeeld worden. Punten in de wedstrijd kunnen verdiend worden door bijvoorbeeld je robot bij de startpositie op te hangen en zelfstandig te laten landen, door blokjes te verzamelen of je mascotte in een bepaalde hoek te leggen. Uiteindelijk is het de 9 leerlingen van Team Donuts 2.0 gelukt om zich te plaatsen voor de landelijke finale op 9 februari.

De leerlingen doen mee aan de wedstrijd als project bij het vak O&O in de vierde klas. Bij het project ontwerpen en programmeren de leerlingen alle onderdelen zelf. En dat lukt natuurlijk niet in één keer, want ontwerpen is ook fouten maken, verbeteren en weer opnieuw proberen. De beste 24 teams mochten door naar de landelijke finale. Team Donuts 2.0 heeft zich met een 23e plek net aan geplaatst, maar ze zijn vastberaden om hun robot nog verder door te ontwikkelen en een mooie plaats in de finale te behalen.

Winnie Lijmbach

Foto : ISW Hoogeland

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.