College inzake overlast storten kaasafval Franklinstraat ‘s-Gravenzande

Donderdag 17 Januari 2019 – Onze fractie wordt benaderd door een aantal bewoners en door ondernemers in de Franklinstraat in ’s-Gravenzande die grote overlast ervaren van een bedrijf van een Syrische ondernemer die kaasafval stort in de riolering waardoor ter plekke verstoppingen ontstaan. De ondernemers hebben dat al meerdere malen gemeld, maar dat heeft niet tot enig resultaat geleid. Er wordt eenvoudigweg geen actie ondernomen. Dit terwijl het probleem steeds groter wordt en ook de betreffende ondernemer niet aanspreekbaar lijkt voor de klachten. In plaats van overdag wordt er nu ’s nachts gestort.


Dit leidt tot de navolgende vragen: – Is het College bekend met vorenstaande problemen en waarom worden de ondernemers van het kastje naar de muur gestuurd en onderneemt de gemeente geen daadwerkelijke actie? – Heeft de gemeente deze kwestie aangemeld bij de ODH en als dat gebeurd is, waarom heeft de ODH dan geen actie ondernomen? – Wat zijn de standaardprocedures bij dit soort klachten en wordt het niet tijd dat deze procedures meer open en transparant worden zodat klagers ook daadwerkelijk zien wat met hun klachten gebeurt en dat zij ook ter plekke verbetering constateren, hetgeen nu niet het geval is?
De fractie van Westland Verstandig verzoekt u de vragen binnen de daarvoor gestelde termijn schriftelijk te beantwoorden.


Hoogachtend, U e.a.,
Namens de fractie Westland Verstandig,

P.J.L.J. Duijsens Fractievoorzitter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.