Bonte Haas Loop: 4.800 euro voor Ontmoetingscentrum Naaldwijk

De twee Bonte Haas Lopen bij Wateringen hebben samen 4.839 euro opgebracht. Dat bedrag is zondag na de tweede wedstrijd bekend gemaakt. Het bedrag gaat naar Ontmoetingscentrum Naaldwijk, dat er een zogenoemd fietslabyrint van wil kopen.“Een fietslabyrint is een computer waarop de ouderen een virtuele fietstocht kunnen maken door het Westland”, zegt organisator Paul Schoenmaker in het programma WOS Sport op WOS Radio. “Er zitten ongeveer 250 fietstochten (ook buiten de regio, red.) op die computer.” Het fietslabyrint is bedacht door een Haags bedrijf en wordt gebruikt om ouderen fit te houden. De fiets wordt veel gebruikt door mensen met dementie, die zo hun omgeving herkennen.

Naast afgelopen zondag werd ook op 17 december een Bonte Haas Loop gehouden. De deelnemers haalden samen 4.110 euro op. Daarnaast was er een schenking van café de Bonte Haas van 730 euro, dat van 1 juli tot en met 31 december water voor het goede doel verkocht.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.