Aanmelden voor jaarlijkse Vrijwilligerswaarderingsprijs gestart

De duizenden Westlanders die zich vrijwillig inzetten voor hun omgeving vind je overal. Op de sportvelden, in de zorg, op scholen, bij de scouting, de kinderboerderijen en op nog veel meer plaatsen. Door deze inzet is de Westlandse samenleving een hechte gemeenschap waar we naar elkaar omkijken en veel van de grond krijgen. Ieder jaar worden die vele vrijwilligers in het zonnetje gezet en kunnen ze tijdens de ‘Week van de Vrijwilliger’ deelnemen aan leuke activiteiten. Daarnaast reikt de gemeente een waarderingsprijs uit aan een organisatie of initiatief om zo het belang van hun inzet te laten zien.

Aanmelden

Jaarlijks worden 4 organisaties genomineerd voor de Vrijwilligersjaarprijs. Kent u, of bent u een vrijwilligersorganisatie die een uitzonderlijke inspanning heeft geleverd, een bijzonder resultaat heeft behaald, een inspiratiebron is voor anderen of zich al jarenlang inzet voor de Westlandse samenleving? Meld deze organisatie dan aan vóór 10 februari 2019 via het inschrijfformulier op www.loftrompetwestland.nl  

Workshops

De ‘Week van de vrijwilliger’ is al jarenlang een geslaagd concept van gemeente Westland en Vitis Welzijn. Ruim 750 vrijwilligers hebben in 2018 deelgenomen aan één van de activiteiten of workshops tijdens de ‘Week van de Vrijwilliger. Ook dit jaar organiseert de gemeente in samenwerking met Vitis Welzijn weer veel leuke workshops. Vrijwilligers die verbonden zijn aan een organisatie kunnen zich inschrijven voor maximaal één activiteit. Hieraan zijn geen kosten verbonden, maar vol = vol. De ‘Week van de Vrijwilliger’ is van 25 tot en met 29 maart. U kunt kiezen uit één van de honderden beschikbare plekken bij bijvoorbeeld een schilderworkshop, high tea, gezamenlijk ontbijt, rondleidingen bij bedrijven en nog veel meer. Op de website

www.loftrompetwestland.nl kan u nu alvast kijken waar u het liefst aan wilt meedoen. Inschrijven kan pas vanaf 18 februari 2019.

Prijsvraag: nieuwe naam

De uitreiking van de ‘Loftrompet’ is een begrip maar is toe aan vernieuwing en een eigentijdse uitstraling. Wij doen een oproep om in 2020 met een nieuwe naam te starten waarmee we de veelzijdigheid van het vrijwilligerswerk en de waarderingsprijs recht doen. Een pakkende naam die de bijzondere inzet van duizenden Westlanders op de kaart zet. De Vrijwilligerswaarderingsprijs is niet alleen een initiatief van Vitis Welzijn en gemeente Westland, maar is een waarderingsprijs namens de samenleving. Daarom doen wij een beroep aan de Westlandse samenleving om hun creatieve denkkracht hiervoor in te zetten. Uw suggesties kunt u mailen naar onderscheidingen@gemeentewestland.nl. De nieuwe naam wordt bekend gemaakt tijdens de ‘Week van de Vrijwilliger’ van 25 t/m 29 maart 2019. Vanzelfsprekend is er een passende prijs voor de aanmelding met de nieuwe winnende naam.

Foto : Archief Westlandreport 2017


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.