Eerste succes met BuurtWhatsApp in Maasland

Zaterdag 12 Januari 2019 – De nachtdienst is binnen bij de politie en heeft de late dienst overgenomen.
Dan komt er via de Centrale Meldkamer van de Eenheid Den Haag een melding binnen dat in Maasland in de omgeving van de Kluisweer, een verdacht persoon in de voortuinen van de woningen, interesse heeft voor fietsen die daar staan. Er wordt daarbij een duidelijk signalement gegeven.

De surveillance-eenheid gaat direct richting Maasland.
Op dat zelfde moment wordt vanuit het bureau de melding in de beheerdersgroep van Maasland geplaatst. Direct gaan er mensen naar buiten of bevinden zich in de omgeving en geven informatie door dat ze deze man al eerder hebben zien lopen.

Uiteindelijk wordt er ingebeld met de mededeling dat ze de man hebben gevonden liggend op een bankje. De politie is inmiddels ter plaatse gekomen en hebben de man aangesproken en nader onderzoek gedaan. 
Uiteindelijk hebben er geen strafbare feiten plaats gevonden.
Naar alle waarschijnlijkheid had de politie de man zonder de hulp van BuurtWhatsapp niet aangetroffen. 
Kortom een prima middel!! Bent u al aangemeld?

Bron tekst : Politie Westland via Facebook

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.