Drukke Westlandse Nieuwjaarsduik in Monster

1 januari was het zover, de 52e Westlandse Nieuwjaarsduik, georganiseerd door de Monsterse Reddingsbrigade. Klokslag 14.00 uur doken ongeveer 950 bikkels de frisse Noordzee in. Met een temperatuur rond de 9°C en vergelijkbare watertemperatuur was het dit jaar een relatief warme duik. Dit trok niet alleen veel duikers, maar ook extra publiek naar het Monsterse strand.

‘Het is inmiddels een traditie aan het worden, duiken voor het goede doel.’ Aldus Roel Batelaan, woordvoerder Monsterse Reddingsbrigade. In het kader van ‘Duik voor een ander!’ werd er dit jaar gedoken voor Strandgoed Ter Heijde. Dit logies en respijthuis ontlast mantelzorgers in de regio door voor een korte periode de zorgtaken over te nemen. Door middel van collecte is €657,24 opgehaald, ‘Hier wordt een mooie wasmachine van aangeschaft’, aldus Batelaan.   

Na de duik zorgde de Monsterse Reddingsbrigade voor een heerlijke kop warme chocolademelk. Batelaan vertelt: ‘Tijdens de duik liet zelfs de zon zich nog zien. Dit zorgde er na de duik voor dat deelnemers langer bleven hangen op de gezelligste Nieuwjaarsreceptie van Westland’.

Foto’s : WestlandReport.nl

Persbericht : Monsterse Reddingsbrigade

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.