Dave van der Meer stapt uit de lokale politiek

Naaldwijk, 1 januari 2019

Tradities zijn er om in ere te houden, ook de nieuwjaarsrede van 2019. Als LPF Westland kijken we een stukje terug, maar we kijken uiteraard vooral vooruit. Het jaar 2018 is voor LPF Westland een goed jaar geweest. Bij de verkiezingen zijn we wederom gegroeid, van 6 naar 7 zetels. We hadden zowat 1.000 kiezers meer dan in 2014 en uiteindelijk zitten we met 2 wethouders in het college. Deelnemen aan het college was niet het doel, wel het middel om op termijn te bereiken wat we als LPF in de campagne geroepen hebben. Hier ligt dan ook een mooie maar vooral zware taak voor onze wethouders om die plannen – samen met de fractie – in de periode tot 2022 zoveel mogelijk te verwezenlijken.

Terugkijkend naar de campagnetijd kunnen we niet anders dan trots zijn. We waren (en zijn) veruit de grootste partij op social media als gevolg van een slimme campagne, uitgedacht door de jongste campagneleidster van Westland en uitgevoerd door een mooie club mensen. Ik ga bewust geen namen noemen hier, want dan ga ik absoluut mensen over het hoofd zien. Maar voor één iemand maak ik een uitzondering. Iemand die nooit in de schijnwerpers staat, maar voor onze fractie de onvermoeibare stille kracht op de achtergrond is. Iemand die als een moderne Truus de Mier uit de Fabeltjeskrant altijd bezig is voor LPF Westland. Iemand als Trudy de Munck. Trudy, bedankt!

Tot nu toe hebben we nog niet heel veel van het nieuwe college gezien, maar dat is op zich niet zo vreemd. Wanneer je je huis flink gaat verbouwen dan moet eerst de ‘ouwe zooi’ eruit waarbij de stofwolken, de rommel en het puin je om de oren vliegen. En dan pas worden de eerste resultaten van de verbouwing zichtbaar. In 2019 gaat duidelijk worden welke kant het opgaat met het nieuwe college. Ik heb daar het volste vertrouwen in.

Voor mij persoonlijk gaat het politieke jaar 2019 niet heel lang duren. Na de maand maart van dit jaar stop ik met mijn werkzaamheden als fractievoorzitter en raadslid. Dat besluit heb ik genomen met het verstand, niet met m’n hart. 
Het is lastig om op 2 bruiloften tegelijk te dansen, laat staan op 3 bruiloften tegelijk.

Ik heb meerdere bedrijven in binnen- en buitenland te runnen. Tot voor kort samen met mijn compagnon, maar het trieste feit doet zich voor dat hij sinds september volledig is uitgeschakeld door de gevolgen van een zeer ernstige ziekte. Thuis heb ik een gezin met daarin een kind dat altijd meer zorg nodig heeft dan een ‘gewoon’ kind. Dit alles valt niet langer te combineren met de politiek, het fractievoorzitterschap en het raadslidmaatschap zijn geen dingen die je er even bij kan doen

De fractie heeft alle tijd om te kijken wie mijn functie overneemt. Jolanda Suijker is aan de zijlijn al aan het warmlopen voor het raadslidmaatschap. En tot en met de maand maart zal ik me tot de laatste minuut volledig inzetten voor de LPF. Ik laat dan een sterke fractie achter me waar ik trots op ben.

Ik wens iedereen namens LPF Westland een goed, gezond en veilig 2019 toe. Een speciaal woord van dank aan iedereen waar ik sinds augustus 2005 mee heb mogen samenwerken, het was me een waar genoegen. Een politicus ben ik nooit geweest en zal ik ook nooit worden. Ik heb op mijn manier geprobeerd wat voor het Westland en de Westlanders te betekenen. Het is mooi geweest, bedankt!

Dave van der Meer
Fractievoorzitter LPF Westland

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.