WOS Media heeft nieuwe hoofdredacteur

Bas Booister volgt Richard Vroom op

WOS Media heeft per 1 januari 2019 een nieuwe hoofdredacteur. De 27-jarige Bas Booister volgt de 71-jarige Richard Vroom op bij de streekomroep voor Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland. Richard gaf sinds 1 juli 2010 met hart en ziel vorm aan de redactie van de WOS. Onder zijn leiding is de redactie sterk geprofessionaliseerd en uitgebreid.

“Dankzij zijn vertrouwen, konden diverse redacteuren, onder wie ikzelf, excelleren. Ik ben, net als vele anderen, Richard dan ook veel dank verschuldigd”, zo zegt Bas. “Ik wil in de komende jaren zijn lijn voortzetten en versterken. Voor de duidelijkheid: Richard blijft gewoon betrokken bij de WOS. Samen met Kees van Doorn draagt hij de eindverantwoordelijkheid op de momenten dat ik afwezig ben.”

Grote veranderingen vallen dan ook niet te verwachten. Wel gaat de WOS dit jaar voor het eerst in haar bestaan starten met onderzoeksjournalistiek, in samenwerking met drie andere grote lokale omroepen uit het land. Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek ondersteunt de WOS hier in. Ook blijft de omroep samenwerking zoeken met mediapartners als Omroep West en RTV Rijnmond. Ten slotte heeft de zender uit ‘s-Gravenzande de ambitie om dit jaar te starten met gepresenteerd nieuws op televisie.

Foto’s : Ende Media

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.