Vier reddingsboten van de KNRM er uit voor vermist bemanningslid

Dinsdag 25 December 2018 – Live Blog :

11:30 uur KNRM Tweet : De reddingboten van @KNRMStellendam, @KNRM_HvH, @KnrmSch en @knrmterheijde varen op deze 1e kerstdag uit voor een vermist bemanningslid van een ankerligger.

11:32 uur – Ook de Zeearend, Kustwachtvliegtuig Rescue01 en de NHV SAR helikopter zijn namens @Kustwacht_nl onderweg voor de zoekactie naar een vermist bemanningslid.

11:48 uur – De @Kustwacht_nl zet het zoekgebied uit waar alle verschillende eendheden gaan zoeken. De ankerligger ligt in een ankergebied voor Rotterdam.

11:58 uur – De Kustwacht coördineert een zoekactie naar een vermist bemanningslid van een schip dat ten anker ligt voor de kust van Rotterdam. Meerdere reddingboten vd @KNRM ingezet. Ook zoeken het patrouillevaartuig Zeearend en vanuit de lucht een Kustwachthelikopters en het -vliegtuig mee.

12:00 uur – Het vliegtuig heeft een blauw object aangetroffen reddingsboot is er nu op af

12:03 uur – De Kustwacht kreeg 11 uur de melding binnen van het schip dat iemand wordt vermist. Het bemanningslid was gisterenavond nog aan boord gezien en via internet (messenger) was vannacht nog onderling contact geweest met een ander bemanningslid.

12:12 uur – Vanuit het Kustwachtcentrum is een zoekgebied gemaakt waarin alle verschillende eenheden gecoördineerd zoeken. Aan boord van het schip is meerdere keren gezocht naar de persoon.

12:34 uur – De zoekactie naar het vermiste bemanningslid voor de kust van Rotterdam is volop bezig. In de lucht vliegen 2 Kustwachthelikopters en het Kustwachtvliegtuig om te zoeken. Op het water zoekt het Kustwachtpatrouilleschip Zeearend samen met 4 reddingboten vd @KNRM .

12:51 uur – Er wordt gezocht naar een 23-jarige man van Filipijnse afkomst. Vannacht is aan boord voor het laatst contact met hem geweest en sinds vanmorgen wordt hij vermist. Aan boord is meerdere keren gezocht naar de man.

13:18 uur – Er wordt aangegeven via de livestream dat er tot 14:00 uur nog doorgezocht wordt naar het vermiste bemanningslid. De blauwe jas is niet aangetroffen door de reddingsboot.

13:59 uur – Na drie uur zoeken is besloten om de actie te beëindigen. De persoon is helaas niet gevonden. De overlevingskans is gezien de omstandigheden nu nog nihil. Een berekende overlevingstijd was bijna 2 uur.

14:00 uur – Einde zoekactie

Foto : KNRM Hoek van Holland

Live stream te beluisteren via deze link : https://westlandreport.com/scanner-lucht-en-scheepvaart/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.