Zeiljacht in Nood niet gevonden KNRM Hoek van Holland weer retour

Hoek van Holland 20 december 2018 – De KNRM Hoek van Holland is vanavond opgeroepen voor een melding van een zinkend Zeiljacht. Om ongeveer 18.30 uur kwam er een melding van een zinkend schip ter hoogte van Ouddorp (ZH). Er zouden vijf mensen aan boord zijn.

Al snel werd de verbinding verbroken en was het niet meer mogelijk verbinding te maken. De kustwacht heeft twee helikopters en vier reddingsboten die kant uitgestuurd. 

Drone

Behalve met vier reddingsboten is ook gezocht met een politiehelikopter en een ‘search and rescue’-helikopter. Ook is het vliegtuig van de kustwacht ingezet en is de kust afgespeurd met een drone.

Rond 22.15 uur liet de kustwacht weten dat de zoekactie werd gestaakt. Er is niets gevonden, ook niet op radarbeelden. Volgens Ron Corstanje van de kustwacht kan het zijn dat het schip in zijn geheel is gezonken, maar ook een nep melding wordt niet uitgesloten. “Dat moet worden uitgezocht.”

Zoekactie naar vermist zeilschip is nog steeds gaande met verschillende KNRM reddingboten nog steeds op zee olv @Kustwacht_nl Afb. via @MarineTraffic pic.twitter.com/yxsOI8OTwT— KNRM (@KNRM) December 20, 2018

h

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.