Maranto’s behalen in Goes goud,Zilver en plaatsingpunten voor het N.K.

Afgelopen zaterdag 15 december deed de Westlandse Twirl Vereniging “The Maranto’s” uit Ter Heijde aan Zee mee aan de ZeeBra Competitie voor Twirl en Dansgroepen in het Zeeuwse stadje Goes.  

Met solisten, duo’s, ensembles en teams waren er zo’n 199 deelnames welke elk streden voor een plekje op het erepodium tijdens de prijsuitreiking, maar ook plaatsingspunten voor het Nederlands Kampioenschap Twirling. Want dit was de laatste twirlwedstrijd van dit seizoen voor een classificatie voor het N.K.

Voor “The Maranto’s” kwamen er 12 deelnames op de wedstrijdvloer. En wat hebben de Maranto dames er keihard voor gewerkt. Britt Swanborn mocht met haar routine Artistic Twirl Junior N3 voor The Maranto’s de spits afbijten in blok A. Gevolgd door Melanie Meerman met haar routine Artistic Twirl Senior N3.

Britt won de zilveren medaille en Melanie won goud, elk in hun eigen klasse.

Jessie Nederpel en Floortje van den Berg kwamen met hun routine uit in het onderdeel Freestyle 12-14 jaar N3. Ook deze beide dames brachten hun routine schitterend. Jessie behaalde de vierde en Floortje de vijfde plaats.

Ineke Hupkes-Brederoo kwam tijdens deze twirlwedstrijd na een paar jaar weer voor de eerste keer met een geheel nieuwe routine de vloer op. Het was weer even wennen vertelde zij, maar haar routine zag er schitterend uit. Ineke kwam uit in Freestyle Twirl 15 jaar en ouder N4 en zij won goud.

De andere Maranto deelnemers kwamen vanaf 15:00 uur pas weer aan de beurt in blok D. In Freestyle Twirl 8-11 jaar N5 genoten we van de routines van Danique Nederpel en Maartje Pietersma. Danique werd vierde ne Maartje vijfde.

De zusjes Feline en Willemijn Hupkes kwamen uit in Freestyle 0-7 jaar N5 en iedereen genoot van deze jongste Maranto deelnemertjes. Willemijn won goud en Feline zilver.

In het onderdeel Team Freestyle deed Maranto twirlteam 2 mee. Hun routine ging volgens mij nog nooit zo mooi als nu. De jury beloonde het Maranto Twirlteam 2 dan ook met goud en plaatsing N.K.

Ook deden de twee Freestyle duo’s  Meerman/Britt Swanborn en Antoinette van Bommel/Claudia Fresco-v.d. Toorn    van The Maranto’s mee in Duo Freestyle Senior N3. Het duo Melanie Meerman/Britt Swanborn won zilver en het duo Antoinette van Bommel/Claudia Fresco-v.d. Toorn won goud en plaatsing N.K.

De Nederlands Kampioenschappen Twirling zal eind januari 2019 worden gehouden in Almere.

Wil jij ook komen twirlen bij The Maranto’s? Kijk dan op de Facebook pagina, Instagram en website van The Maranto’s. Of neem contact op via 06 30 95 59 53

Antoon van Bommel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.