Beleef Kerstmis in ’s-Gravenzande, stad aan zee

De voorbereidingen zijn al maanden in volle gang; op zaterdag 15 en zondag 16 december ademt het centrum van ‘s-Gravenzande, stad aan zee één en al Kerst. Kerstartikelen, glühwein, erwtensoep, de arrenslee en natuurlijk de Kerstman en zijn assistente zijn dit weekend volop te vinden in het Centrum. Nieuw dit jaar: een winters terras op het Marktplein en optredens van koren uit de regio. Zondag, 16 december is het tevens Koopzondag.

Kerstmarkt

Op de zaterdag staan ruim 70 kramen opgesteld in de Langestraat, de Graaf Willem II straat en het Marktplein. Veel lokale ondernemers zijn te vinden op de Kerstmarkt met kerstsale en proeverijen, maar ook goede doelen en ondernemers uit de regio zijn aanwezig. Ook de zondag kan rekenen op veel belangstelling vanuit de kraamhouders; met ruim 50 kramen is dit een behoorlijke uitbreiding ten opzichte van de vorige editie.

Muziek

Bij een Kerstmarkt hoort muziek en de organisatie is erg blij met de grote belangstelling van koren uit de regio die tijdens de Kerstmarkt kerstrepertoire ten gehore brengen.

Diverse popkoren, waaronder Popkoor Ruby uit ‘s-Gravenzande, zingen kerstliederen maar ook jongerenkoor Corbulo is van de partij.

Horeca

Nieuw dit jaar is een winters terras op het Marktplein. Horeca Marktplein heeft de handen ineengeslagen en verzorgen op het terras de winterse drankjes: chocomelk, erwtensoep en natuurlijk de glühwein.

Kids

Voor de kinderen veel vertier. Op het Marktplein staat een sleetjesbaan en er kan weer geschaatst worden op de ijsbaan, schaatsen zijn gratis beschikbaar. De Kerstman en zijn assistente lopen rond met een gezonde kersttraktatie en – niet meer weg te denken – een ritje met de arrenslee. Vanaf 12.00 tot 16.00 kun je opstappen bij het Oude Gemeentehuis (Geestweg) voor een winters ritje.

De Kerstmarkt is geopend op zaterdag, 15 december van 10.00 tot 17.00 uur en zondag, 16 december van 12.00 tot 17.00 uur. Het volledige programma van de kerstmarkt is te vinden op: www.sgravenzande.website.

Marja van den Berg

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.