Grote zoekactie naar vermiste kitesurfer bij Scheveningen

Ter Heijde – Om 17:15 is een grote zoekactie opgestart om dat eerder een melding was gedaan van een man welke vermist wordt bij strandafslag 10 welke ligt bij duindorp.

Vele hulpdiensten zijn ingeschakeld zoals de Reddingsbrigade, KNRM en Brandweer ook is er een helikopter ingezet om mee te zoeken.

De kite surfer had twee kite borden bij zich één daarvan is terug gevonden bij de fiets de andere heeft de brandweer gevonden bij het havenhoofd waarschijnlijk is dit de andere kite-board. 

Momenteel wordt er nog steeds druk gezocht door de hulpdiensten. 

Update : 20:30 uur Brandweer Haaglanden – Bij het Zuidelijk Havenhoofd zijn de hulpdiensten sinds 17.15 uur aan het zoeken naar een vermiste Kite surfer. De kustwacht heeft de helicopter ingezet ook zijn de reddingsboten van Katwijk, Scheveningen en Ter Heijde op zee aan het zoeken.

Update : 21:18 Brandweer Haaglanden – Zuidelijk Havenhoofd de zoekactie naar de vermiste kitesurfer is gestaakt. De politie helicopter met warmtebeeld camera heeft niets gevonden. De zee is momenteel erg wild zodat verder zoeken geen zin heeft. Morgenochtend gaan de hulpdiensten verder zoeken.

Update : 21:56 uur – KNRM – Ondanks een vier uur durende zoekactie is de vermiste surfer niet gevonden. Vanaf 17.15 uur werd gezocht door @KnrmSch , @knrmterheijde en @KNRMKatwijk , de brandweer, de helikopter van @Kustwacht_nl, @rbmonster en de @DePolitieheli. Morgen wordt verder gezocht.

Update : 23:59 uur – Wederom is er gezocht door de hulpdiensten, echter niets aangetroffen de actie gaat de volgende dag weer verder.

Update : 8:00 uur – De zoekactie is weer gestart vele hulpdiensten waaronder ook uit het #Westland gaan weer zoeken.

Update : 8:30 uur – Brandweer Haaglanden – Den Haag – Zuidelijk havenhoofd. Vanmorgen rond 8.30 uur heeft de brandweer de sinds gister vermiste kitesurfer gevonden in de blokkendam. Brandweer heeft slachtoffer het havenhoofd op gehesen, helaas is deze overleden. Politie zal onderzoek gaan doen naar dit tragische ongeval.

Update : 10:00 uur – Er is een lichaam geborgen dit wordt gemeld door de nieuwswebsites Regio15.

Einde berichtgeving

Foto’s : www.regio15.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.