De kinderen van basisschool De Vlieten bezochten het museum

Kunstzinnige vorming is belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Nog net op tijd bezochten de kinderen van groep 1 en 2 van De Vlieten, museum Boijmans-Van Beuningen in Rotterdam.

De kinderen van basisschool De Vlieten bezochten het museum om samen te speuren naar details in de schilderijen. Spelenderwijs leren ze zo kijken naar kunst en ervaren museumbezoek als een leuke bezigheid. Een brede ontwikkeling van een kind is belangrijk en het genieten van kunst is iets dat niet vroeg genoeg kan beginnen.

De kinderen in de groepen 1 en 2 zijn nu 4 of 5 jaar en als ze dit museum nog een keer willen bezoeken, kan dat niet voor ze 11 of 12 zijn. Museum Boijmans, gaat voor 7 jaar dicht in het kader van een uitgebreide renovatie. Net op tijd dus! Gelukkig zijn er nog vele andere musea.

Bron en foto : De Vlieten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.