Eerste GSA in Westland van start

Op 20 november heeft ISW Hoogeland in Naaldwijk als eerste school in gemeente Westland een GSA opgericht. Een GSA is een groep leerlingen en medewerkers van een school die vindt dat iedereen op zijn school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of verantwoorden.

De letters GSA staan voor Gender and Sexuality Alliance, een verbond tussen allerlei seksuele oriëntaties, genderidentiteiten en genderexpressies. Iedereen heeft hierin zijn eigen voorkeuren. ISW Hoogeland vindt dat lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en interseks personen geen aparte groep vormen, maar deel zijn van het geheel. Iedereen in school telt mee.

Gemeente Westland zet in om de acceptatie van LHBTIQ te verbeteren. Een school kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Twee medewerkers van ISW Hoogeland, Gemma Ripken en Jump Koch, hebben het idee opgepakt om samen met leerlingen hier aandacht voor te vragen binnen de school. ISW Hoogeland organiseert al jaren lessen over dit thema maar een enthousiaste groep leerlingen en medewerkers, die op andere momenten in het jaar dit soort zaken bespreekbaar maken, ontbrak. Een groep leerlingen heeft hier positief op gereageerd wat geresulteerd heeft in het opzetten van een GSA.

Op 14 december organiseert ISW Hoogeland een paarse vrijdag, waarop leerlingen en medewerkers wordt gevraagd om in het paars naar school te komen. Hierbij geven leerlingen en medewerkers steun aan gender en seksuele diversiteit. Deze dag wordt ook gebruikt om andere leerlingen op te roepen zich aan te sluiten bij het GSA.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.